A női kézilabda Bajnokok Ligája új lebonyolítási szabálya szerint a középdöntő két négycsapatos csoportjában az első és második helyen végző együttesek vívják az elődöntőt. Szombat óta erre még jobb esélye van a Győrnek, amely a középdöntő első fordulójában Togliattiban nyert, a másodikban pedig itthon verte meg 30–25-re a német Nürnberget.
Az újabb, sorozatban 26. győri diadal kiharcolásában jelentős szerepe volt a remek taktikának. A kapuban nem Pálinger Katalin kezdett, hanem a szintén válogatott Herr Orsolya, akire talán kevésbé készültek fel Herbert Müller játékosai. A Győr már a találkozó elején igyekezett világossá tenni, hogy hazai pályán nem ismer kegyelmet. Pillanatok alatt elhúzott, agresszív védekezésével egyetlen figurát sem engedélyezett végigjátszani a Nürnbergnek, gyors ellenakcióit rendre góllal zárta, a visszarendeződése pedig szinte hibátlan volt. Görbicz világklasszishoz méltóan dirigálta társait, 12 gólt szerzett, és a védőjátékban – Simona Spiridon, Tomori Zsuzsanna és Aurelia Bradeanu oldalán – zavaróként is jeleskedett. A gyors lerohanások befejezése megszokott módon Vérten Orsolyára és Katarina Mravikovára maradt, az átlövők közül pedig Bradeanu remekelt.
Így aztán érthető volt, hogy a meccs után a németek trénere, Herbert Müller is elismerte: a Győr fantasztikusan rajtolt, és csapatának csak akkor sikerült kissé felzárkóznia, amikor levetkőzte az ETO túlzott tiszteletét. A Nürnberg a második félidő közepén a saját játékát igyekezett megvalósítani, de támadójátékát megbénította a Győr, amely kikapcsolta a küzdelemből a vendégek két vezéregyéniségét: Stephanie Ofenböck nem lőtt gólt, Miriam Simaková pedig csak egyszer talált be. Ennek köszönhetően aztán a Győr nagyobb gond nélkül átvészelte a találkozónak azt a szakaszát, amikor néhány percre megtorpant. Ekkor a hazaiaknál több technikai hiba akadt, valamint volt néhány labdaeladásuk és pontatlanul, könnyelmûen befejezett támadásuk is. Vasárnap a Valcea ellen ezek számát minimálisra kell csökkenteniük.

Miniinterjú Görbicz Anitával
 
- Mi valósult meg elképzelt taktikájukból?
- Igyekeztünk fegyelmezetten kézilabdázni, mert tudtuk, hogy a Nürnberg gyors, jól képzett csapat. Arra is felkészültünk, hogy hatvan percig megállás nélkül rohan, és bírtuk is a tempót.

- Többször bosszankodott meccs közben. Miért volt elégedetlen?
- Azt reméltem, hogy nagyobb különbséggel győzünk, de a második félidőben megtorpantunk a németek agresszívebbé váló védekezése miatt. Ekkor a sorozatos kiállítások is viszszavetettek bennünket. A bírók a súlyosabb szabálytalanságokat nem azonos mércével bírálták el.

- Vasárnap jön a remek erőkből álló Valcea.
- Senkitől sem tartunk, de mindenkit tisztelünk. Ha kijavítjuk hibáinkat, akkor igazi csoportrangadót játszhatunk a románokkal.