A mérkőzés előtt Katarina Mravikovát köszöntötték abból az alkalomból, hogy Szlovákiában a szurkolók szavazatai alapján ő lett az év játékosa.
Görbicz saját térfeléről dobott góljával indult a találkozó, s a folytatásban is volt miben gyönyörködnie a hazai csapat szurkolóinak, mert kedvenceik már-már tökéletes játékot mutattak be. A győriek alig több mint húsz perc alatt 16–7-re elhúztak. A félidő utolsó hét percében azonban mindössze egy gólra voltak képesek a győriek, miközben a nürnbergiek négy gólt lőttek, s valamivel feljebb zárkóztak.
A második félidő elején óriási kapkodás jellemezte a csapatokat. Sok volt a kiállítás mindkét oldalon, s a büntetődobást is gyakorolhatták a felek. Ebből a mûfajból kettőt is rontottak a győriek, s részben ennek is volt köszönhető, hogy a félidő közepén 23–20-ra feljöttek a vendégek. Ekkor jött Görbicz, aki előbb egy akciógólt lőtt, majd értékesített egy hetest, s ezzel végképp megtörte a német ellenállást, a hátralévő szûk negyedórában már nem is módosult a különbség.

Konkoly Csaba így értékelte a látottakat: „Ahogyan arra előzetesen is utaltam, a Nürnberg nagyon jó csapat, igazolta hírnevét. Az első húsz percben remekül játszottunk, s utána sem aludtunk el, nem hittük el, hogy már megnyertük a meccset, de tudomásul kell venni, hogy a Nürnberg egy jó csapat. Keményebb lett a németek védekezése, a kapuscserére sem tudtunk reagálni, s nálunk is előjöttek a hibák, ziccerek maradtak ki. Természetesen összességében elégedett vagyok, s azt ígérem, Nürnbergben is megpróbálunk nyerni."
Kollégája, Herbert Müller a győri csapatot dicsérte: „Azt az első húsz percet, amit a győri csapat bemutatott, az idei BL-sorozatban még egyik együttestől sem láttam. Ezt követően azért rendeztük sorainkat, s feljöttünk. Az ETO azonban annyival jobb csapat, hogy náluk sokkal kevesebb a ki nem kényszerített hiba, ráadásul van egy Görbicze, aki most is döntő pillanatokban vette vállára csapatát."
Herr Orsolya, a győri csapat hálóőre: „Az első félidőben nagyon határozottan, keményen védekeztünk, szünet után viszont ziccerek maradtak ki. Úgy érzem, azért megérdemelten nyertünk, megyünk tovább az úton."