Hajdu János, a március 28. és 30. között esedékes olimpiai selejtezőre készülő magyar női válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét és megnevezte a szakmai stáb tagjait. A szakember a névsort március 4-én 18 fősre szûkíti, a nemzetközi és a hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítmények alapján.
A keretben nincs meglepetés, Hajdu azokra számít, akikre elődje, Németh András. A szakmai stábban változás, hogy a segítők az
Audi-ETO, illetve a Dunaferr mestere, Konkoly Csaba és Imre Vilmos lesznek. A kapusedző a szintén győri Bakos István, a technikai igazgató Kökény Beatrix. A technikai vezető Langauf István, a csapat orvosa dr. Tállay András.
"Nagy megtiszteltetésnek éreztem már azt is, hogy egyáltalán szóba került a nevem. Nyilván az is szerepet játszott ebben, hogy Győrből sok a kerettag, s talán az elmúlt fél év eredményei is számítottak. Bevallom, nyár óta nagyot fordult velem a világ, hirtelen belecsöppentem olyan dolgokba, melyekről minden edző álmodik, mikor elkezdi a szakmát.
Először mindenképpen a családommal szerettem volna megbeszélni a lehetőséget, s miután otthonról is támogatást kaptam, valamint a klub is pozitívan állt az ügyhöz, elfogadtam a felkérést. Hogy konkrétan milyen formában mûködik majd a közös munka, azt csak a közeljövőben dolgozzuk ki, így még nem tudni, hogy mondjuk Franciaországban is valamennyien ott leszünk-e, vagy inkább a felkészüléskor vár ránk nagyobb munka" – nyilatkozta Konkoly Csaba.
Az olimpiai kvalifikációs tornának Nimes ad otthont, az ellenfelek sorrendben Kongó, a házigazda Franciaország és Japán lesznek. A viadal első és második helyezettje jut ki a pekingi olimpiára.