Győri Audi ETO KC – Lada Togliatti   33 – 34 (17 – 18)

Győr, 2200 néző. Vezette: Hakansson – Nillson (svédek)
ETO: Herr – MRAVIKOVA 5, BRADEANU 12(3), Spiridon 1, Deáki, Hornyák 2, VÉRTEN 6
Csere: Oguntoye(kapus), Görbicz 5, Dokic 2, Kovacsics, Drávai
Edző: Konkoly Csaba
Lada: Szidorova – CHERNOIVANENKO 6, DAVYDENKO 5(1), Mochalina 4, Gruzdeva, POSTNOVA 7, VINOGRADOVA 5
Csere: Konstantynova (kapus), Muravyeva 1, Nikitina 2(1), Klimova 1, Kurbanova 2
Edző: Aleksey Gumyanov

Hétméteresek: 6/3, illetve 3/2
Kiállítások: 2, illetve 12 perc

Az ETO-ban Pálinger ugyan bemelegített, de végül Konkoly Csaba úgy döntött, hogy nem kockáztat és erre a mérkőzésre még nem nevezi a hálóőrt. A Lada úgy kezdett, ahogy azt egy élet-halál harcot vívó csapatnak kell. Davydenko és Postnova szinte tarthatatlan volt, az ETO-ból egyedül Bradeanu és Vérten tartotta a lépést az oroszokkal, akiknél nem csak az átlövő voltak eredményesek, hanem a szélsők is villámgyorsak voltak. Hárommal is vezettek a látogatók, de a zöld-fehérek „visszajöttek” és ha nem kapkodtak volna, akkor a szünetre egyenlíthettek volna.
A fordulás után villámgyorsan egyenlített az Audi ETO és Bradeanu vezérletével 25-21-re elhúzott. Ekkor éltek a győri szélsők is és Dokic is ki tudta venni a játékból a hibátlanul lövő Postnovát. Ezután a Lada váltani tudott, egyenlített, majd elhúzott 4 góllal (28-32). Ismét az ETO percei következtek és egyenlíteni tudtak Görbiczék, akik azonban a végén két hetest és ziccereket hibáztak, így győzött a Lada, megszakítva az Audi ETO 31 mérkőzéses győzelmi sorozatát. Ezzel szinte biztos, hogy az Oltchim Valcea nem jut a legjobb a négy közé, az viszont már egészen biztos, hogy az ETO csoportelső és az orosz bajnok Zvezdával csatázhat a BL-döntőbe jutásért. Az első mérkőzést Oroszországban rendezik.

Aleksey Gumyanov: A győzelem mindig nagy öröm, különösen az olyan bombaerős csapattal szemben, mint az ETO. Az volt a feladat, hogy gyorsan játsszunk és ez sikerült is. Annak nagyon örültünk, hogy Tomori nem játszhat, vele más lett volna a játék.

Konkoly Csaba: A gond a sáncmunkánkkal volt elsősorban. Védekezésünkkel nem tudtuk segíteni Herr Orsit, aki sokszor került kiszolgáltatott helyzetbe.