A középdöntő hét végi záró fordulójára, amelyben szombaton a Győr Valceában szerepel, csupán egy nyitott kérdés maradt. Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a Győri Audi ETO és a Hypo NÖ csoportelsőként került az elődöntőbe, ahol az orosz Zvezda Zvenyigorod lesz a magyar együttes ellenfele.
A Győr csoportjában a második hely viszont még kiadó. Ezért az orosz Togliatti és a Valcea küzd, de a román bajnok jóval kedvezőtlenebb helyzetben van (még akkor sem biztos a továbbjutása, ha nyer a Győr ellen, mert sorsa a Togliatti– Nürnberg mérkőzés eredményétől is függ).
A románok nem is titkolták, hogy a Ladától otthon kikapó Győrt is okolják saját kínos helyzetükért, és ezért méltó elégtételt akarnak venni.
„Azzal a képtelenséggel gyanúsítottak bennünket, hogy eladtuk a meccset az oroszoknak, de ez őrültség, még cáfolatra sem méltó – mondta Simona Spiridon, a Győr román származású, osztrák válogatott beállósa. – Minden meccsen profiként küzdünk a győzelemért és tekintélyünk megőrzéséért, ezért nagyon bántóak, sőt sértőek a rólunk, különösen Görbicz Anitáról és a rólam szóló híresztelések. A Valcea vezetőinek talán érdemesebb lenne saját csapatuk játékának elemzésével foglalkozni. Győzni megyünk Valceába is, immár háromszoros motivációval.”
A győriek gólerős átlövője, a román válogatottba újra meghívott Aurelia Bradeanu hozzáfûzte: „Különleges szituáció és nehéz meccs vár ránk, de ugyanolyan hatalmas akarattal fogunk harcolni a sikerért, mint minden korábbi BL-találkozónkon. A román szurkolók Győrött sportszerûen viselkedtek, de köztudott, hogy nagyon szeretik csapatukat.”
A győriek mégis számíthatnak rá, hogy szándékosan szított, forró hangulatban kell megállniuk a helyüket. A testi épségüket, az elődöntőbeli eredményes szereplés esélyét azonban nem érdemes (nem is szabad!) kockáztatniuk, ezért Konkoly Csaba edzőnek csak sportszerû légkörben érdemes végig pályán tartania kulcsjátékosait. A helyzet nehéz, mert ők viszont mindenáron játszani, bizonyítani akarnak.

Konkoly Csaba, a Győr edzője
Ebben az évadban valamennyi idegenbeli BL-mérkőzésünket megnyertük. Erre készülünk most is. Csakhogy a Valcea szépen, vagyis győzelemmel szeretne búcsúzni a BL-től, ezért igazi presztízstalálkozóra számítok. Pálinger Katalin fájó bokája sokat javult, de Tomori Zsuzsanna megmûtött keze még nem jött rendbe, és Görbicz Anita lövő keze is fáj. Játékosaink zömére a válogatottban is számítanak a hónap végén az olimpiai selejtezőben. A Valceában pályára küldendő együttes összetételéről még nem döntöttem, de arra készülünk, hogy a lehető legjobb csapattal szerepeljünk.