- A magyar válogatott szempontjából jó vagy rossz, ha egy csapat annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy hibátlanul nyeri a bajnokságot?
- Örülök annak, hogy ilyen erős a Győr, hiszen a válogatott gerincét adja a klub. A világklasszisaink közül kettő itt szerepel és a nemzetközi klasszisok közül is két-három játékos. A válogatott szempontjából nagyon jó, hogy ők együtt játszanak. A bajnokság a világ egyik legerősebb bajnoksága, 5-6 nagyon erős csapat szerepel itt. A Győr kiemelkedett, de nekik is voltak nehezebb, szorosabb meccseik. A bajnokság színvonala segít abban, hogy a válogatott is erősebb legyen.
- Mikor kezdi az olimpiai felkészülést a válogatott és hány fős kerettel?
- Június 23-án 18, vagy 19 fős kerettel kezdjük a felkészülést, erről még egyeztetek kollégáimmal Imre Vilmossal, Konkoly Csabával és Bakos Istvánnal
- Elképzelhető-e, hogy a keretbe bekerülnek újoncok vagy olyanok, akik eddig nem kaptak sok szerepet a válogatottnál?
- El. Nem is kevés.
- Említhet-e neveket?
- Persze, ez nem kerethirdetés. Ilyen lehet Mayer Szabina, aki most visszatér Győrbe. Nagyon tehetséges beálló, aki a bő keretben valószínûleg helyet kap. De szerepet kaphat Bódi Bernadett is, a Randers jobbszélsője, aki ügyes, gyors játékos.
- Mi a helyzet a jobbátlövő poszton?. Mehlmann Ibolyáról mostanában keveset hallunk.
- Sajnos egy hosszú sérülés után van. Nagyon sokat nem edzett, nem játszott. Nagyon valószínû, hogy ő ezt a versenyt kihagyja.
- Mikor tudhatunk biztosat a felkészülést elkezdő keretről?
- Hétfőn.
- Napvilágra került az olimpiai kalapbeosztás. Mi a véleménye róla?
- Reális a beosztás, sőt egy kicsit hízelgő is számunkra, hiszen a világbajnokságon Korea és Angola is megelőzött bennünket, mégis eléjük soroltak minket. Június 16-án kint leszek Pekingben a sorsoláson. Én már megcsináltam a "csoportbeosztást", de babonából ezt nem mondom el. Mindenesetre ezzel lenne a legnagyobb esélyük egy jó szereplésre.
- Milyen vágyakkal és milyen célkitûzésekkel utazik a válogatott Pekingbe? A kettő nem biztos, hogy ugyanaz.
- Célból is többféle van. A sportpolitikai cél a pontszerzés. A közvélemény által kitûzött cél az egyérelmû: a női válogatottól mindenki érmet vár és vannak az egyéni célok, álmok, vágyak. Reális, de motiváló célt kell kitûzni, olyat, ami nem "nyomja össze" a csapatot.

(Forrás: MR6, 2008.május 29, Hajnaltól-reggelig)