- Mikor és kikkel kezdi el a felkészülést az Audi ETO?
- Július 14-én kezdjük a felkészülést, ez az egyetlen hét szinte, amikor itt lesznek a felnőtt válogatottjaink, hiszen azon a héten a klubjaikban dolgoznak a magyar keret tagjai. Ezen kívül viszont 3-4 felnőtt játékosunk lesz csak. Ilyen felkészülésünk még nem is volt, hiszen a magyar válogatottban nyolc játékosunk van, Bradeanu a románokkal készül, még fiataljaink a junior válogatottal edzenek a macedóniai világbajnokságra.
- Mi a helyzet Gabriella Rotis-Naggyal?
- Ő is itt lesz már 14-én, elkezdi a munkát, persze egyelőre speciális, a vállát erősítő munkát végez. Orvosaink szerint októberre teljes értékû játékos lesz.
- Az itthon maradók kikkel végzik a munkát?
- Be van osztva. Néha hazajönnek a válogatottól, így Konkoly Csaba és Bakos István is tart edzést, az utánpótlás edzőink is segítenek és összevonunk csoportokat is. Én is kíváncsian várom. Mondhatnám, hogy a felkészülésünk a magyar válogatottban zajlik.
- Mikor láthatják a nézők a csapatot, hiszen így nyilván a korábbiaknál kevesebb edzőmeccset tud játszani az ETO?
- A komplett gárdát jelen állás szerint először Dunaújvárosban a Kulcsár Anita Emléktornán láthatják. Bár előtte lesz egy tornánk a hétvégén, de a válogatottjaink augusztus 26-án jönnek Pekingből, így ők arra hétre még pihenőt kapnak. A győri tornán így az itthon maradók és a juniorok játszanak majd. Nem lesz ez egy rossz csapat akkor sem, de a válogatottjainkkal együtt azért más lesz.
- Ha már válogatott: beszéltél-e már Hajdu Jánossal, a 8 nyolc győri kerettag közül kik lehetnek ott Pekingben?
- A hat stabil magyar válogatott kerettag és Bradeanu szerintem biztos ott lesz az olimpián. Beszéltem Hajdu Jánossal és Konkoly Csabával is. Egy hete készül a válogatott és mindketten azt mondták, hogy ez alapján akár Mayer Szabinának is lehet sansza kijutni, hiszen nagyon jól dolgozik. De a realitás az, hogy Bradeanuval együtt hét ETO-s utazik Pekingbe.
- Visszatérve a győri tornára, kik lehetnek az ellenfelek?
- Nem mi szervezzük a tornát, de akárcsak tavaly, idén is komoly BL-csapatokat próbálnak idehozni a szervezők. A Dunaújvároson és rajtunk kívül itt lesz a Lada és az Oltchim. Hogy ők milyen kerettel jönnek - hiszen az olimpia őket is alaposan érinti - azt még nem tudjuk.
- Azt lehet mondani, hogy a következő idénynek szinte közös felkészülés nélkül vág neki a csapat.
- Nem lesz egyszerû dolog. Így augusztus végén és szeptember elején lesz csak néhány hete a szakmai stábnak, hogy összegyúrja a gárdát. Szerencsére  lesz rájátszás is - bár az alapszakasz is nagyon fontos - és a BL-ben is később kezdünk, ezért lesz egy kis időnk.
- Lehet-e mát tudni valamit a bérletekről?
- Augusztus elejétől árusítani szeretnénk a bérleteket. Bár még nincs döntés, de komoly áremelésre nem készülünk. Bár több meccsünk lesz, de szeretnénk, ha megint szinte az összes ülőhelyünk elfogyna, akárcsak az előző szezonban.
- Megfogalmaztátok-e már a jövő évi célokat?
- A bajnokságot és a Magyar Kupát kötelező megnyernünk, hiszen szerintem tovább erősödtünk. A BL-ben hosszú évekre előre aláírnám, hogy bejutunk a legjobb négy közé, ami óriási siker. Óriási a konkurencia. Egyre több olyan csapat van, amelyikkel anyagilag nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudunk versenyezni. Természetesen nem mondunk le arról, hogy akár nagyon nagy sikert arassunk, de ez már a szerencse, a napi forma, a sérülések függvénye is.