Győrhő ETO FKC - Kielce 27-39 (14-22)

Győr, 50 néző. Vezette: Szalay Zoltán, Szalay Zoltánné
ETO: Hoffmann Ákos, Herjeczki Balázs, Sarmon Szabolcs - Szabó András 2, Székely István 5, Petrovszki Péter 2, Széles László 5, Antal Szabolcs 1, Roman Gheorghe 3, Forrai Dániel 3, Horváth Adrián 4, Struhár Péter 2, Kányai Róbert.
Edző: Vura József
Kielce: Kotlinski Kazimierz,  Kubiszenski Marek - Chodara Michal 3, Krieger Kamil 2, Zaremba Mateusz, Podsiadlo Pawel 7,  Sadowski Kamil 3, Gaweczki Panel 5, Bartczak Michal 5, Zóltak Daniel 2, Rosinski Tomasz, Konitz Bartosz, Stankiewicz Michal 5, Zydron Noiciech 6,       
Edző: Strzabaka Tomasz
Kiállítások: 12, illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 2/2
 
Nem jó előjelekkel vágott neki Vura József csapata a mai mérkőzésnek. Nagy Tamás és Konkoly Tamás sérülés, Kovács Ádám betegség miatt már a keretbe sem került, Bognár Róbert pedig a kispadról nézte végig a mérkőzést.
Az első játékrész közepén még 9-8-ra vezettek a hazaiak, de zsinórban hat gólt kaptak, így elhúzott a lengyel gárda. A vendégek elsősorban szélről voltak magabiztosak. A félidő hátralévő részében is inkább a Kielce uralta a játékot, sokkal kevesebb hibával játszottak és a támadásaiakat is biztosabb kézzel fejezték be. Vura József Herjeczkinek is lehetőséget biztosított, de a gyengén teljesítő védelem mögött sok esélye nem volt. Szünetben nyolcgólos lengyel előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.
A második félidő első perceiben felváltva estek a találatok, de míg a hazaiaknál egyre több hiba jött elő, addig a vendégek egyre magabiztosabban játszottak, 39 perc után már tíz góllal is vezettek. A győriek mestere folyamatosan cserélte a hadrafogható játékosait - Petrovszki, Antal és Sarmon is pályára lépett -, próbált megfelelő taktikát kialakítani, de nem sok siker jutott a mai nap a játékosainak. A lengyelek sokkal gyorsabban és pontosabb játszottak, így a nagy különbségû győzelmük nem meglepetés.

A győriek a következő felkészülési mérkőzéseiket augusztus 20-án 10 órától, illetve 15:30-tól az Érsekújvár csapata ellen játsszák a Magvassy csarnokban.