Győri Audi ETO KC – Ikast-Brande EH 25-27 (15-11)

Győr, 2200 néző. Vezette: Kohout – Novak
ETO: PÁLINGER – Mravikova 2, Hornyák 3, Spiridon 2, GÖRBICZ 5, Bradeanu 5(3), VÉRTEN 5
Csere: Herr O.(kapus), Tomori 2, Deáki, Mayer 1, Herr A., Kovacsics
Edző: Konkoly Csaba
Ikast: ODERGAARD – AAMODT 6, Hammerseng 3, BLANCO 5, Nostvold 1, Nyberg 3, HANSEN 4
Csere:Sjöberg 2(2), Henriksen 2, Stang 1, Thorsgaard
Edző: Kenneth Jensen

Kiállítások 6, illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2

Fantasztikusan kezdett az ETO. A dánok olimpiai bajnok belső hármasa Hammerseng, Nyberg és Nostvold nem tudott mit kezdeni a győriek ragyogó védőfalával. Egyedül Aamodt és Blanco jelentett komoly veszélyt a parádézó Pálinger kapujára. A szerzett labdákkal a győriek lerohanták ellenfelüket és Görbicz vezérletével 15-7-re elhúztak. Ekkor mintha észbekaptak volna a vendégek és a félidőre látótávolságon belülre kerültek.
Görbicz a második félidőt a kispadon kezdte, mert rosszulléttel küzdött. A többiek azonban nem tudtak mit kezdeni az Ikasttal, amelynek addig szundikáló sztárjai is magukhoz tértek és érezni lehetett, hogy bajba kerülhetnek a zöld-fehérek. 22-23-nál volt először dán előny az eredményjelzőn, majd 23-27-re is vezettek. Blanco legázolta a levegőből Görbiczet, majd még szidta is a földön fekvő irányítót, ezt összeségében 2+2 perccel „honorálták” a cseh játékvezetők. Az ETO-nak meg is volt az esélye a pontszerzésre, de támadásban pontatlanok voltak, kapkodtak, így végül az Ikast távozhatott elégedetten a Magvassy sportcsarnokból. A találkozó után az is kiderült, hogy Aurelia Bradeanu babát vár és ezért egy jó ideig ez volt az utolsó mérkőzése győri színekben.

Konkoly Csaba: Jól felkészültünk a dánokból ez látszott is az első félidőben, de úgy tûnik a saját tempónkba belefáradtunk. Pontatlanok voltunk, rengeteg labdát eladtunk és a második játékrészben lerohantak minket. Készülünk a Zvezda ellen és nem adjuk fel az Ikast elleni idegenbeli összecsapást sem.

Kenneth Jensen: Ellentétes félidőket láttunk, a másodikban feljavuló védekezésünknek köszönhetően nyertünk.