Győri Audi ETO - Zvezda Zvenigorod   29 - 23 (17 - 10)

Győr, 2000 néző. Vezette: Krasna - Vodopivec (szlovének)
ETO: PÁLINGER - Mravikova 7, Hornyák, SPIRIDON 4, TOMORI 3, Kovacsics 1(1), VÉRTEN 5
Csere: GÖRBICZ 6(4), Herr A. 3(3), Karnik
Edző: Konkoly Csaba
Zvezda: SUSLINA - Boklascsuk 1, Koroleva 1, Vetkova 2, POLTORACKAJA 8(3), POLENOVA 8, Dmitrieva 1
Csere: Sanko(kapus), Zsukova 2, Baranovszkaja, Csernova, Szokol
Megbízott edző: Vitalij Krokhin

Kiállítások: 10, illetve 18 perc
Hétméteresek: 12/8, illetve 3/3

Létfontosságú mérkőzésre készült az Audi ETO, hiszen csak győzelem esetén maradt volna remény a BL-továbbjutásra. Az ellenfél ráadásul a címvédő volt. A találkozó előtt Sinka László az MKSZ főtitkára - Erdei Tamás bankelnök kérésére - átadta Görbicz Anitának az MKB Bank által alapított Junior Prima Primissima díjat, amelyet a legjobb 26 év alatti sportolóknak ítélnek oda.
A Zvezda BL-győztes csapatából ezúttal hiányzott a visszavonult Kareeva és Romenskaya, a sérült Andrjusina és Sipilova, a csapattól távozó Szaidova. Vitalij Krokhin nem nevezte Krannikhot és Vjakhirevát sem. Ennek ellenére számos klasszis szerepelt így is az orosz gárdában. Akik közül Polenova lőgyakorlatot tartott a mérkőzése elején, sikerrel. Ahogy javult a győriek védekezése, úgy nőtt az ETO előnye. Spiridon és Tomori teljesen kikapcsolta a játékból az előző két meccsen 12 gólt szerző beállóst Vetkovát, de a többiek védőmunkájára sem lehetett panasz. Pálinger oktatta a szélsőket és egyre többször fogta meg Polenova bombáit. A megszerzett labdákkal pedig Vérten és Mravikova robogott és lőtt gólt a szintén nagyszerûen védő Suslinának.
A megszerzett hétgólos előnyt a második félidőben okos, taktikus játékkal őrizgette az ETO. Nem kapkodtak, nem rohantak Görbiczék, a védekezésre pedig továbbra sem lehetett panasz. Egyedül Poltorackaja közbelövései okoztak gondot Pálingernek. A zöld-fehérek ezúttal nem fáradtak el és ha Suslina nem parádézik, akkor ki is üthették volna a címvédőt.

Konkoly Csaba: Köszönjük a közönség fergeteges bíztatását, ez nagyon kellett a sikerhez. A győzelem pedig jót tett az önbizalmunknak. Nagyon vágytunk rá és nagyon sokat is dolgoztunk érte. Alaptaktikánk az volt, hogy kikapcsoljuk a Poltorackaja-Vetkova játékkapcsolatot, akár úgy is, hogy a szélsőiknek nagyobb terük marad. Bíztunk Pálinger Katiban, akitől ezúttal is megijedtek az orosz szélsők. Megmaradt a remény a továbbjutásra és Ikastba is a győzelem reményében utazunk majd.

Pálinger Katalin: Ezúttal csapatként voltunk nagyszerûek. Ha akadtak is hullámvölgyek egy-egy játékosnál, a többiek kisegítették belőle. Ez volt a sikerünk tika.

Tomori Zsuzsanna: Mindenképpen ki kellett kapcsolnunk a játékból a beállóst és ez sikerült is. Kijöttünk a gödörből, a védekezésünk teljesen összeállt. Idegenben is bárkit legyőzhetünk.