Ezen a héten Csurgón edzőtáborozik a Magyar Női Junior Kézilabda válogatott. A csapat egyik legismertebb játékosa Kovacsics Anikó, aki városunkban ismerkedett meg a kézilabdázás alapjaival. Ezt az alkalmat természetesen mi sem hagyhattuk ki és sikerült vele egy kicsit beszélgetni. A hosszú idő után újra csurgói közönség előtt pályára lépő játékos nem csoda, hogy széles mosollyal érkezett a találkozóra.
 
Cskk.hu: - Szia, köszönjük, hogy időt szakítottál ránk, látom nagyon földobott vagy. Csak nem annak köszönhető, hogy kicsit újra itthon lehetsz?
K. A.: - De igen, amikor megtudtam, hogy itthon fogunk edzőtáborozni, nagyon boldog lettem. Sajnos az utóbbi időben nagyon keveset tudok hazajönni. Meg azt is nagyon vártam már, hogy újra pályára léphessek hazai közönség előtt /Csurgó, Berzence, Nagyatád. a szerk./
Cskk.hu: - Amikor elmentél - már ne sértődj meg -, de egy tehetsége kislány voltál. Most azonban egy hölgy ül velem szemben, aki oszlopos tagja a világ egyik legerősebb csapatának /Győri Audi ETO KC/, tagja a magyar felnőtt válogatott bő keretének és még sorolhatnám.
K. A.: - Hát azért ez így túl szép. Igazából a Győr felnőtt csapatában idéntől kapok több lehetőséget, köszönhetően, hogy egyik csapattársunk anyai örömök elé néz. A felnőtt válogatottnál a 28-as keretnek vagyok a tagja, bár engem ez is nagyon boldoggá tesz. Sokat kell még tanulnom de, próbálok mindent megtenni.
Cskk.hu: - A győri csapatban talán a világ legjobb játékosának Görbicz Anitának vagy a cseréje. Milyen a kapcsolatod vele?
K. A.: - Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, sokat segít, tanítgat engem. Sokszor mondja, hogy mikor mit csináljak, rendkívül sokat köszönhetek neki. De az egész csapatban nagyon jó a kapcsolat minden játékos között. Nagyon jól érzem magam.
Cskk.hu: - Ennyi elfoglaltság mellet, hogy jut időd a tanulásra is?
K.A.: - Hát ez most kicsit nehéz ügy. Tavaly óta magántanuló vagyok, Az elmúlt évben még azért viszonylag többször be tudtam járni órákra is. Segítettek a társaim is. Idén azonban már csak nagyon ritkán van időm bemenni. Így, hogy most már több lehetőségen van a felnőtt csapatban, ott kell lennem minden taktikai, videós megbeszéléseken is. Az utazás is sok időt igényel. Félévenként kell vizsgáznom, kicsit nehezebb lesz, de eddig nem volt problémám.
Cskk.hu: - Beszéljünk egy kicsit az itt tartózkodásod okáról is. A junior válogatottal a jövő évi magyarországi Európa Bajnokságra készültök. Mit vársz a csapattól?
K. A.: - Idén a Világbajnokságon szerepeltünk. Ott a mezőnyhöz képest egy korosztállyal fiatalabb volt a csapatunk. Sikerült az ötödik helyet megszerezni, ami kisebb meglepetés volt. Jövőre viszont az Eb-n mindenképpen dobogóra szeretnénk állni. Az erre való felkészülésünk egyik állomása ez a csurgói összetartás is.

Köszönjük szépen a beszélgetést és további szép sikereket, kívánunk a jövőben is.

Tóth Tihamér (www.cskk.hu)