Végre nemcsak távozókról, hanem érkezőkről is beszámolhatunk a Győrhő ETO-nál.  Az átlövő Józsa Dávid korábban már hosszú évekig volt az ETO játékosa, vele egy gólerős játékos érkezik a zöld-fehérekhez, míg Józsa Máté a hosszú ideje lyukas beálló posztot oldhatja meg. Máté a német Dormagen csapatától érkezik Győrbe. Mindketten 2009. június 30-ig szerződtek a Győrhő ETO-hoz. A Dunaferr ellen azonban még nem számíthat rájuk Vura József.
"Célunk, hogy benntartsuk az első osztályban a Győrt, amelytől korrekt, és anyagilag is kedvező ajánlatot kaptunk - mondta a Dormagenből hazatérő Józsa Máté. - Nem nagyon lehetett elutasítani egy olyan szerződést, amely az új szponzorok révén több szempontból is vetekedett a németországival... A legfontosabb szempont mégis az volt, hogy együtt játszhatok a testvéremmel, Dáviddal."
A játék maga is fontos szerepet játszott a váltásban, mivel Dormagenben ebből nem sok jutott a beállónak.
"Akármennyit edzettem, akárhogy küzdöttem, soha sem voltam negyedóránál többet a pályán. Már odáig jutottunk, hogy a csapat másik beállója kért tőlem elnézést, mert szerinte többet kellene játszanom..."
Győrben az sem lenne meglepő, ha hatvan perc jutna neki minden mérkőzésen, de ugyanez igaz Dávidra is. A bálátlövő utoljára az Al-Nasr csapatában kézilabdázott az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a tavasszal bajnoki címet ünnepelhetett. A folytatásról mégsem született megállapodás a felek között, így a játékos már egy ideje a Rába-partján edz. Góljaira égető szükségük lesz a zöld-fehéreknek, mivel pillanatnyilag sereghajtók a Budapest Bank Férfiligában. Márpedig az alapszakasz befejeztével két csapat búcsúzik az élvonaltól, vagyis a Józsa-testvéreknek rövid idő alatt kell bebizonyítaniuk: két fecske már csinálhat jó tavaszt...

(Forrás: medsport.hu)