FC Midtjylland Handball - Győri Audi ETO KC   26-27 (13-16)

Ikast, 2200 néző. Vezette: Cacador - Nicolau (portugálok)
FCM: Ödegard - AAMODT 6, Nostvold 3, HAMMERSENG 7, Blanco 2, Sjöberg 5(2), Dalgaard 1
Csere: Eriksen (kapus), Henriksen, Daugaard 1, Thorsgaard 1, Hansen
Edző: Kenneth Jensen
ETO: PÁLINGER - Mravikova 2, HORNYÁK 3, Rotis-Nagy, Spiridon 1, TOMORI 9, VÉRTEN 7
Csere: Herr A. 2(1), Görbicz 2, Mayer, Kovacsics 1(1), Karnik
Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 4, illetve 2 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/2

A dánok, főleg norvég játékosaik nagyon magabiztosan készültek. Úgy gondolták, hogy ha Görbiczet kikapcsolják, akkor simán győznek. Az edzőjük szerint viszont egy újabb FCM győzelem bravúr lenne. Nos, ő mérte fel reálisan az erőviszonyokat.
Konkoly Csaba rögtön az elején meglepte a vendéglátókat. Görbicz a padon kezdett, Rotis-Nagy pedig irányított. Ez láthatóan alaposan meglepte Hammersengéket, akik nem igazán tudtak mit kezdeni a győri védőfallal és Pálingerrel. A dán kapu előtt pedig Tomori és Vérten vitte a prímet. Az ETO az elejétől kezdve magabiztosan vezetett, mindenki hozzátette a maga részét a jó játékhoz. 10 perc után persze érkezett Görbicz is, de a hazaiak nem tudtak váltani. Az Audi ETO többször gyors támadást vezetett, felállt fal ellen pedig kombinatív, látványos játékot mutatott be. Vérten ott folytatta, ahol 2008-ban abbahagyta, nem tudott hibázni. Pálinger pedig szinte "lenullázta" a szélsőket, átlövés pedig alig-alig jutott el a győri kapuig. Egyedül Hammerseng betörései és egy-egy gyors indulás jelentett veszélyt a kapujára.
Fordulás után Tomori továbbra is könnyedén lőtte át a falat, Kovacsics fontos pillanatban ejtette át hetesből Ödegardot, Hornyák is remekül játszott. Pálinger pedig mindig a legfontosabb pillanatban hárított ziccert, amiből nem volt sok a győriek fantasztikus védekezésének köszönhetően. Az FCM nem tudott még egy gólra sem felzárkózni, ez csak időntúli hetesből sikerült Sjöbergnek köszönhetően. Örültek is neki, hiszen így az egymás elleni eredményt tekintve jobbak, mint az Audi ETO. A sorsolást figyelve azonban nem valószínû, hogy ezt kell majd nézni a végén. A dánok ugyanis utaznak még Skopjeba és Csehovba is. Nem lenne meglepetés, ha ebből a két meccsből már nem gyûjtenének pontot. Az ETO pedig nagyon közel került a továbbjutáshoz. Ehhez a következő két meccsből 1 pontot kell gyûjtenie.