A 2009-es év első komolyabb, immár hagyományos eseménye volt a városunkban megrendezett szurkolói kézilabdatorna. Az ország minden tájáról érkeztek csapatok. Az ilyen tornákon részt vevő csapatok mellett egy újonccal, a MU Mezőkövesddel bővült a mezőny. A gyöngyösi torna az első állomása az idei évben megrendezésre kerülő Fan Tour sorozatnak, mely mezőnynek immár hagyományosan tagja a Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub. A meghívásra került 8 csapat két csoportra osztva kezdte meg a küzdelmeket. „A” csoport: Csurgó, Mezőkövesd, Veszprém, Komló, „B” csoport: Szeged, Dunaújváros, Győr, Gyöngyös.
Az „A” jelû csoportban a Csurgó elsőségéhez még a cseresoruk Veszprém elleni veresége is belefért. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményével, valamint szurkolóik szüntelen biztatásával karöltve a kövesdiek szerezték meg a második helyet. A veszprémiek 3. helyüket a Csurgó kulcsemberei pihenőjének, valamint a Komló elleni döntetlennek köszönhették. A rendkívül sportszerûen játszó komlóiak 1 döntetlent elérve szerezték meg a csoport 4. helyét.
A „B” jelû csoportban a Gyöngyösi KSzK sorsát az első mérkőzésen a Csurgó kapusa által segített győriektől elszenvedett vereség pecsételte meg. A Szeged csoportelsőségét a Győr ellen aratott nagyarányú győzelemnek, valamint a hazai GyKSzK elleni a sírból az utolsó pillanatban megnyert mérkőzésének köszönheti, hiszen a három 4 pontos (Győr, Dunaújváros, Szeged) csapat közül neki volt a legjobb a gólkülönbsége. Az igazolt korosztályos játékosokkal felálló Dunaújváros és a Győr közötti 2. és 3. hely sorsában is a gólkülönbség döntött a körbeverések miatt.
A csoportmérkőzések után a helyosztókra került sor. A jó házigazdaként kiegészítő embereinek is lehetőséget adó GyKSzK a hétméteresek elvégzése után is döntetlenre állt a jobb sorsra érdemes Komló ellen. Végül 2 db 7. hely került díjazásra a csapatok kölcsönös egyetértése okán.
Az 5. helyet a csalódott és erre a meccsre minden tartalékát mozgósító Győr csapata szerezte meg a Csurgó cseresor feletti mámortól szabadulni nem tudó Veszprém csapatával szemben.
Az első elődöntőben a hazaiak ellen minden energiájukat mozgósítani kénytelen címvédő Szeged nem bírt a motiváltan játszó fergeteges szurkolótáboruk által ûzött, hajtott kövesdiek ellen, így az előzetesen talán egy kicsit lebecsült, bár mutatott játékuk alapján jó erőkből álló Mezőkövesd Fan Tour újoncként azonnal döntőbe került.
A második elődöntőben a rutinos Csurgó minden kétséget kizárólag magabiztosan nyert a Dunaújváros ellen.
A harmadik helyért a Dunaújváros a gyöngyösi fiatalok nagy sikerû bemutató mérkőzésnek pihenőjét kihasználva szoros mérkőzésen nyertek a motiváltan játszó szegediek ellen.
A döntő fantasztikus hangulatban zajlott le és a rendkívül színvonalas mérkőzésen sportszerû körülmények között csurgói győzelem született.

Eredmények:

Csoportmérkőzések: 

Gyöngyösi KSZK - BKU/WJ Győr 6-9
Veszprém KFC - MU Mezőkövesd 9-10
Szegedi KFC - DUNAFERR FKHSZK 11-12
Csurgó Fan Club - SZBP Komló 18-11
Gyöngyösi KSZK - DUNAFERR FKHSZK 8-13
Veszprém KFC - SZBP Komló 8-8
Szegedi KFC - BKU/WJ Győr 12-6
Csurgó Fan Club - MU Mezőkövesd 14-11
BKU/WJ Győr - DUNAFERR FKHSZK 11-9
SZBP Komló - MU Mezőkövesd 7-11
Szegedi KFC - Gyöngyösi KSZK 10-9
Csurgó Fan Club - Veszprém KFC 8-16

Helyosztók:

Mérkőzés a 7. helyért: Gyöngyösi KSZK – SZBP Komló 13-13
Mérkőzés az 5. helyért: BKU/WJ Győr - Veszprém KFC 17-9
1. elődöntő: Szegedi KFC – MU Mezőkövesd 8-10
2. elődöntő: Csurgó Fan Club - DUNAFERR FKHSZK 16-13
Mérkőzés a 3. helyért: Szegedi KFC – DUNAFERR FKHSZK 8-9
Döntő: Csurgó Fan Club – MU Mezőkövesd 11-9

Végeredmény:

1. Csurgó Fan Club
2. MU Mezőkövesd
3. DUNAFERR FKHSZK
4. Szegedi KFC
5. BKU/WJ Győr
6. Veszprém KFC
7. Gyöngyösi KSZK és SZBP Komló

A torna különdíjasai:

Legsportszerûbb csapat: SZBP Komló
Legjobb kapus: Farkas Tamás György MU Mezőkövesd
Gólkirály: Pásztor Ákos DUNAFERR FKHSZK
Legidősebb játékos: Erdei Mihály Gyöngyösi KSZK
Legfiatalabb játékos: Verhóczki Márton Gyöngyösi KszK
Legjobb női játékvezető: Kőrösi Fruzsina

Tornáról készült képek: http://2009szurkoloitornagyongyos.cokekris1.fotoalbum.hu/

A szervezők nevében ezúton szeretném megköszönni a résztevő csapatoknak és minden egyes közremûködőnek ezt a színvonalas tornát.

A rendezvény nem jöhetett volna létre, ha nincsenek támogatóink:
Gyöngyös Város Önkormányzata
Heves Megyei Önkormányzat
Hotel-Füred
Dekor + Reklám-grafika
Gyöngyösi Sportfólió Kft.
Farkasmály 23. pince (Dudás Ferenc családi borászat)
Texpack Kft.
Bakkhosz Bt.
Belkó Sport és Serlegbolt
Vernyik Futár
Belvárosi Csemege, Gyöngyös
R & R Zöldség-gyümölcs Kis és Nagykereskedés, Gyöngyös
Tükör-Gép Kft.