Győri Audi ETO KC - Kometal Gjorce Petrov

Bajnokok Ligája mérkőzés

Győr, 2009. január 11. 17:15.

A Bajnokok Ligája "A" csoportjában az ötödik körhöz értek a csapatok. A Zvezda Zvenigorod szombaton délután fogadta az FC Midtjylland csapatát és 28-28 arányú döntetlen született. A Győri Audi ETO KC pedig vasárnap a macedón bajnokkal mérkőzik Győrött.
A vendégek az előző körben Szkopjéban győztek a Zvenigorod ellen, ezzel a továbbjutásra is esélyesek, sőt, akár vérmesebb reményeik is lehetnek. A hazaiak az elmúlt héten Dániában magabiztosan győzték le ellenfelüket, majd szerdán egy nagyon kemény mérkőzésen gyûjtötték be a két bajnoki pontot a Fehérép Alcoa otthonában. Konkoly Csaba csapata számára már az egy pont is biztos továbbjutást jelentene, de a szakvezetés és a szurkolók is győzelemben bíznak.
A macedónoknál elsősorban Portjanko és az Amorim testvérek játékára kell figyelni. Az ETO játékosai közül Dániában Tomori és Vérten, Székesfehérváron Tomori és Herr Anita mutatott kimagasló teljesítményt. Vasárnap azonban a többiek jó játékára is szükség lesz.
A Bajnokok Ligája legjobb góllövői között jelenleg Görbicz Anita 24 góllal a nyolcadik, Vérten Orsolya 18 találattal 29., míg Tomori Zsuzsanna 17 góllal a 36. helyen található. A vendégeknél Julija Portjanko 23 góllal a 9., Eduarda Amorim 20 góllal a 19., Jelena Popovic 16 találattal a 41. helyen áll.

A mérkőzést a lengyel Marek Baranowski - Bogdan Lemanowicz páros vezeti, az EHF küldöttje a horvát Vladimir Vujnovic lesz. 

A mérkőzést a Viasat3 és a Kisalföld élőben közvetíti.