A szlovén bajnoknál számtalan ismerős név található. A legnagyobb sztár kétségkívül a beállós Bodnieva, aki eddig 22-szer volt eredményes a Bajnokok Ligájában. Az ukrán-irányító átlövő Maryna Vergeliuk-Strile is nagy névnek számít a szakmában. Ő eddig 19-szer vette be az ellenfelek kapuját az idei BL sorozatban. De a csapat legeredményesebb játékosa, a feltörekvő generáció egyik legtehetségesebb tagja a szerb Andrea Lekic 46 találttal. A horvat Dijana Golubic 30-szor, míg Mörtel Renáta 25-ször zörgette meg BL-találkozókon az ellenfelek hálóját. A csapat egyik legrutinosabb tagja Tatjana Oder, aki 20 gólnál tart jelenleg. Kapusaik Sergeja Stefanisin és Triffa Ágnes.
A Ljubljana a BL-ben hazai pályán a Viborgot is legyőzte 38-34-re. Igaz a francia Metz Szlovéniában megtréfálta Mörteléket (26-31), de idegenben kiköszörülte a csorbát a Krim.
A Regionális Ligában az élen áll a szlovén gárda 12 ponttal. Ugyanannyit szereztek tehát, mint a mostani BL-csoporttárs Buducnost Podgorica. Lekicék az első két fordulóban kapituláltak. A Buducnost éppen Ljubljanában (30-32), a Kometal Skopjeban (29-37), később pedig a Podravka Kaproncán bizonyult jobbnak náluk. Érdekes, hogy a Podravka és a Hypo is egy ponttal távozott a szlovén fővárosból. De a Krim győzni tudott Bécsben és Podgoricán is.
A két csapat a BL 2000-2001 sorozatában, a csoportmétkőzéseken találkozott és mind a ljubljanai (27-27), mind a győri (21-21) összecsapás döntetlennel ért véget. A Krim pedig abban a szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A találkozót a francia Olivier Buy, Stevann Pichon páros vezeti.