Krim Mercator Ljuljana – Győri Audi ETO KC 31 – 35 (15-15)

Ljubljana, 3500 néző. Vezette: Buy – Pichon (franciák)
Krim: Triffa – Golubic 6, Mavsar, Bodnyeva 2, LEKIC 10(2), Verheljuk-Strile 5, Oder 2
Csere: STEFANISIN (kapus), Damjanovic 3, Mörtel 1(1), Varlec 1, Hrnjic 1, Zrnec
Edző: Marta Bon
ETO: PÁLINGER – MRAVIKOVA 7, Hornyák 1, Spiridon 3, GÖRBICZ 9(3), TOMORI 7, Vérten 2
Csere: Herr A. 1, Kovacsics 2(1), MAYER 2, Deáki 1, Rotis-Nagy
Edző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/4
Kiállítások: 8, illetve 8 perc

Az utolsó két bajnokin mutatott forma alapján, sokan féltve engedték el a győrieket a Viborg-verő Krim otthonába. A hazaiak kezdősorában is sztárok játszanak. Konkoly Csaba még az elutazás előtt elmondta, hogy a mérkőzés kulcsa az lehet, ha sikerül megszûrni a Lekic-Bodnyeva és a Verheljuk-Bodnyeva páros kapcsolatokat. Ez nem ígérkezett könnyûnek, de végül sikerült.
Ragyogóan kezdett az ETO, a hazaiak szinte lövéshez sem jutottak, ha igen, akkor Pálinger védett. Hamar időkérésre kényszerült Marta Bon (4-0), a hazaiak mestere, de egy darabig úgy tûnt ez sem segít (8-3). Aztán Lekic egyre jobban belelendült és Golubic és többször megtréfálta Pálingert a jobbszélről. A fordulatot viszont a hazaik kényszerû kapuscseréje hozta meg – majdnem. Triffa ugyanis szemsérülést szenvedett és a helyére beálló Stefanisin parádézott a szünetig. A két kapus párharca és a félidő döntetlennel zárult.
A második játékrészt is az ETO kezdte jobban. Tomori, Görbicz és Mravikova is pontosan célzott, míg a ljubljanaiakat teljesen elbizonytalanította Pálinger. Sokszor még ziccerben is passzoltak lövés helyett. A francia játékvezetők meglehetősen érdekes felfogásban vezették a találkozót: Spiridont ziccerben többször is a földre gyötörték következmények nélkül, míg Görbiczet ziccerben lökhették nyugodtan a hazaiak, néma maradt a síp. Ez sem zavarta azonban az Audi ETO-t, hét perccel a vége előtt már 9 góllal vezetett. Nyugodtan pihenhettek a kezdők, a cserék sem vallottak szégyent. A meccs jelenete a nagy kedvvel és jól kézilabdázó Görbiczhez fûződik. Balszélről az alapvonal közeléből légcunderrel juttatta a labdát Stefanisin kapujába. Az ETO tehát az egyik legnagyobb rivális otthonából könnyedén hozta el a két pontot.