Dr. Hunyadfalvi Ákos, az MKB Veszprém KC elnöke nyilatkozott:
"Tragikus esemény történt az elmúlt éjszaka. Klubunk játékosai baráti körben jöttek össze, hogy játékosunk, Iváncsik Gergő kisfiának megszületését megünnepeljék. Mivel játékosaink többsége a világbajnokságon szerepelt, ez volt az első olyan alkalom, hogy közösen tudtak volna ünnepelni. Hozzátartozókkal, feleségekkel, barátnőkkel jöttek ünnepelni egy veszprémi szórakozóhelyre. Ott táncoltak, közösen szórakoztak, minimális alkoholt fogyasztottak. Minden ok és előzmény nélkül egy 20-30 fős társaság beléjük kötött, megtámadták őket. Marian Cozmát, aki úgy tûnt, hogy a célszemély volt, vagy nagy valószínûséggel összetévesztették valakivel, miközben táncolt a barátnőjével, kirángatták az utcára. Játékostársai természetesen jöttek a segítségére, így jutottak a szórakozóhely utcai részére. Itt minden előzmény nélkül Mariant szíven szúrták, ezáltal életét vesztette. A segítségére siető társak közül Ivan Pesicset, a veszprémiek kapusát hátulról vesén szúrták, akinek az egyik veséjét a megyei kórházban el kellett távolítani. Másik játékos társát, Sesum Zarkót, aki szintén a segítségére sietett volna, térdelő-guggoló helyzetben fejbe rúgták, aki súlyos koponya-sérülést szenvedett, jelenleg mûtik a kórházban.
Mindenkit, aki részt vett az eseményekben - természetesen a szemtanúkra gondolok - a rendőrség folyamatosan hallgatja ki.
Mi egyetlen dolgot kérünk önöktől, hogy értsék meg ezt a helyzetet. Nyugodt szívvel merjük kijelenteni, hogy a klub játékosai és az ő hozzátartozói ebbe a tragikus élethelyzetbe teljesen véletlenül kerültek bele. Nem keresték a bajt, nem voltak ittas állapotban, nem provokáltak senkit, teljesen vétlenül váltak áldozattá!
Nem tudjuk, kik voltak az elkövetők! Egyet tudunk biztosan mondani, hogy a rendőrség komoly személyi és szakmai tudásával mindent megtesz annak érdekében, hogy az elkövetőket minél előbb kézre kerítse.
A szurkolóktól, szimpatizánsoktól azt kérjük, hogy próbálják a klubnak ezt a tragikus helyzetét megérteni, próbáljanak a bajunkban velünk együttérezni. Kérjük önöket, ha bármit tudnak, segítsék a rendőrség nyomozati munkáját!"