Győri ETO FKC – Gyöngyösi FKK  35 – 30 (15-14)

Győr, 400 néző. Vezette: Horváth – Marton
ETO: HERJECZKI – SZÉKELY 8, Németh G. 3, Horváth A. 1, NAGY T. 12(5), BOGNÁR 5, SZÉLES 5
Csere: Sarmon (kapus), Kányai, Becker, Petrovszki 1
Edző: Vura József
GyFKK: KOVÁCS J. – Bendó 4, Szobol 5(3), KOPCO 7, Habuczki 1, Czina 2, KLEIS 6(2)
Csere: Nagy L.(kapus), Himer 1, Benis 2, Kiss I., Tarjányi, Nigrinyi 2
Edző: Éles József

Kiállítások: 14, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 6/5

Esélyeshez méltóan, magabiztosan kezdett a Gyöngyös. A szlovák válogatott beállóssal, Kopcoval nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, akik támadásban is bizonytalannak tûntek. Egy darabig csak Nagy Tamás találta meg a gyöngyösi védelem és Kovács kapus ellenszerét. 7-3-as vendég előnynél emberhátrányba is került az ETO, de ezt a két perces szakaszt megnyerték Szélesék 2-0-ra. Majd 7-7-nél már egyenlő volt az állás. Egy darabig még a „főiskolások” vezettek, de az első félidő második fele már egyértelmûen a győrieké volt. Összeállt a védekezés, Herjeczki is több labdát fogott és Nagy Tamás mellé mások is felzárkóztak eredményességben.
Fordulás után elsősorban Kopconak és Kleisnek köszönhetően még fordított a Gyöngyös, de aztán teljesen összezuhantak a vendégek. Feltûnő volt, hogy a rutinos válogatott játékosok mennyit vitatkoztak egymással. Közben a győriek felszabadultan kézilabdáztak és sokszor lerohanták ellenfelüket. Székely, Széles, Bognár és Nagy Tamás pedig szórta a gólokat. Olykor ők is pihenőt kaptak és a fiatalok is helytálltak. A kapusok csatáját egyértelmûen a bravúrosan védő Herjeczki nyerte. Az ETO pedig a második játékrészben gyakorlatilag kétséget sem hagyott felőle, hogy ezen a napon melyik a jobb csapat.

Vura József: Küzdöttünk, a szívünket is kitettük a pályára és most talán az erőnket is jobban be tudtuk osztani. A fiatalok is megoldották a feladataikat, így a kulcsemberek meccs közben pihenhettek egy keveset. Ma minden bejött és boldogok vagyunk, hogy megszereztük az első győzelmünket.

Éles József: Ez nem az a csapat volt, ami eddig pályára lépett. Ilyen hozzáállással nem lehet meccset nyerni. Gratulálok a fiatalokból álló ETO-nak, megérdemelten nyertek.