Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator Ljubljana   34 – 33 (19-13)

Győr, 2800 néző. Vezette. Kostev – Kostev (bolgárok)
ETO: Pálinger – MRAVIKOVA 4, HORNYÁK 4, SPIRIDON 3, GÖRBICZ 8(5), TOMORI 5, VÉRTEN 9
Csere: Herr O. (kapus), Rotis-Nagy, Mayer, Kovacsics 1
Edző: Konkoly Csaba
Krim: Stefanisin – GOLUBIC 4, Vergeliuk-Strile 3, BODNIEVA 9, LEKIC 9(4), Mörtel 1, ODER 4
Csere: Pandzic (kapus), Cerar, Damjanovic 1, Hrnjic 1, Zrnec 1
Edző: Martha Bon

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/4
Kiállítások: 8, illetve 12 perc

Ragyogóan kezdett az ETO, pedig a vendégek pont arra készültek, hogy megállítsák a nagy lendülettel kezdő győrieket. Ez nem sikerült. A zöld-fehérek támadásban szellemesen kézilabdáztak, szebbnél szebb akciókat vezettek, védekezésben pedig csak Bodnieva okozott komoly gondot. 8-6 után zsinórban hat gólt lőttek a győriek. Vérten szinte lövést sem hibázott. Martha Bon 8 gólos Krim hátránynál időt kért. Összerázta a védekezést és Pandzic is többször találkozott a labdával, mint Stefanisin. A szünetben ennek ellenére hatgólos győri előny állt a táblán.
Rosszul kezdődött viszont a második játékrész. Bodnieva továbbra is brillírozott és az addig tökéletesen semlegesített Lekic is magára talált. Egyre jobban megközelítette a hazaiakat a Krim. A győriek védekezése egyszerûen nem akart összeállni. Szerencsére támadásban hol Görbicz, hol Vérten, hol Tomori villant, így aztán csak az egyenlítésig jutottak a szlovénok. A végjátékra Vergeliuk-Strile is nagyon összekapta magát és többször is ő tartotta a meccsben a csapatát. Görbicz cunderje mellett többször zseniálisan megjátszotta Spiridont, aki sorra harcolta ki a heteseket. Görbicz pedig nem hibázott. Az utolsó két percben gól már nem született, így az ETO az utolsó fordulótól függetlenül ismét bejutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában

Konkoly Csaba: Ismétlődő hibáink vannak, ezeket ki kell javítani. Nyolc gólos előnyt adtunk le. Az elődöntőben – ami már oda-visszavágós lesz – ez óriási kincs. Ha megtanuljuk ezt megtartani, akkor ez a csapat mindenre képes. Ezen leszünk a következő időszakban.

Martha Bon: Rosszul kezdtünk, az ETO nagyon jól. A szünetben változtattunk és ez bejött. Volt esélyünk a győzelemre, de ez nem sikerült. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatommal. Nagyon jó meccset játszottunk. Gratulálok a Győrnek.

Görbicz Anita: A második félidőben sokat hibáztunk támadásban, a védekezésünk pedig egyenesen csapnivaló volt. A lényeg azonban az, hogy nyertünk és bejutottunk az elődöntőbe

Tomori Zsuzsanna: Izgalmassá akartuk tenni a meccset. Ez persze csak vicc volt. A szünetben nagyon megnyugodtunk és ezt kihasználta a Krim. Rengeteg lerohanás gólt kaptunk és elfogyott az előnyünk. Az elődöntőben ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mert megbosszulhatja magát.

Hornyák Ágnes: Mindig azt mondom, hogy este számolják a csirkéket. A lényeg, hogy a végén egy góllal nyerni tudtunk. Az elődöntőben mindegy, hogy kit kapunk. Csoportelsők szeretnénk lenni, mert ez még adhat egy újabb lökést a csapatnak.

Mörtel Renáta: Tulajdonképpen elégedettek lehetünk az eredménnyel, főleg annak tükrében, ahogy a szünetre vonultunk. Az öltözőben helyre tettek minket és sikerült nagyon szoros meccset játszanunk, de végül nyert az ETO.