Győri Audi ETO KC – C.S. Oltchim RM. Valcea 30-28 (15-13)

Győr, 2500 néző. Vezette: Polagyenko – Csernega (oroszok)
ETO: PÁLINGER – Mravikova, HORNYÁK 5, SPIRIDON 4, GÖRBICZ 7(3), TOMORI 8, Vérten 3
Csere: HERR O.(kapus), Kovacsics 2, Herr A. 1, Mayer, Rotis-Nagy
Edző: Konkoly Csaba
Valcea: Dinu – Maier 1, Luca 1, MANEA 3, Lecusanu, FIERA 5, Ardean Elisei 4(3)
Csere: Smedescu (kapus), Pidpalova, SHYMKUTE 5, Vadineanu, PUSCASU 6(2), AVADANII 3, Borbás
Edző: Radu Voina

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/5
Kiállítások: 2, illetve 10 perc

A csoportelsőség volt „csak” a tét a két már továbbjutott csapat találkozóján. De az első helyet mindkét gárda meg akarta szerezni. Nagy iramban kezdtek a csapatok és egy kicsit kapkodva. Az ETO jobban védekezett ellenfelénél és a két klasszis kapus közül is a győri, azaz Pálinger védett jobban. Voina le is hívta Dinut. Smedescu többet tett hozzá csapata játékához, de ez is csak arra volt elég, hogy szoros maradjon az eredmény.
Fordulás után Voina szinte sort cserélt. Ez bejött különösen a két friss szélső Puscasu és Avadanii, valamint Fiera volt elemében. Konkoly Csaba is kapust cserélt, Herr Orsolya pedig mindig a legfontosabb pillanatokban hárított. Ennek ellenére rövid időre átvették a vendégek a vezetést, de ekkor megrázta magát Vérten, és Tomori is újra eredményesen bombázta a visszaállt Dinu kapuját. A végén mindkét gárda hajtott a győzelemért. Háromgólos győri előnynél kevesebb, mint négy perc volt hátra. Kezdtek megnyugodni a győri szurkolók, amikor két hazai hibát kihasználva ismét nyílttá tette a meccset a Valcea (29-28). Ekkor azonban villant a meccs két legjobbja - Tomori és Herr Orsolya -, és eldöntötték a meccs sorsát. Az ETO az elődöntőben az osztrák Hypóval játszik, miután Tóthék Viborgban 33-31-re kikaptak és ez a második helyet jelenti számukra csoportjukban.

Konkoly Csaba: Voltak hibák ezúttal is, de a végén közönségünk belehajtott minket a kétgólos sikerbe. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy támadásban Tomori Zsuzsa ragyogó dolgokat csinált, Herr Orsi pedig a legfontosabb pillanatokban mutatott be bravúrokat.

Herr Orsolya: Szerettünk volna nyerni és készültünk is nagyon a Valcea játékából. Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez. Mindent megteszünk a BL-győzelemért.

Hornyák Ágnes: Készültünk külön Pidpalovára és a többi lövőjükre is. Sikerült is megoldani nagyrészt a semlegesítésüket.

Tomori Zsuzsa: Nem számít hány gólt lövök, a lényeg, hogy megnyerjük a meccseket és megnyerjük a BL-t! Ez minden vágyunk.