Győri Audi ETO KC – DVSC-Aquaticum 37-24 (20-11)
Győr, 1500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 2, Hornyák Á., GÖRBICZ 5 (1), SPIRIDON 4, TOMORI 8, VÉRTEN 8.
Csere: HERR O. (kapus), AMORIM 4, HERR A. 5 (3), Mayer 1, Rotis-Nagy.
Edző: Konkoly Csaba
DVSC: Pastrovics – CSÁKI 6, SINKARENKO 4, Uhraková 1, Szabó V. 1, Crap 2, Stuparicová 1
Csere: Kiss É. (kapus), Bognár B. 2, Hornyák D. 2, Szrnka 4 (4), Kazai 1, Kovács A.
Edző: Bakó Botond
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4

Húsz percig volt csak szoros a találkozó, annak ellenére is, hogy a győri cserepadról ezúttal hiányoztak a junior válogatottak, míg a debrecenieknél ott volt az egyik legnagyobb honi tehetségnek tartott kézilabdázó, Hornyák Dóra. A huszadik percig mindkét csapat jól védekezett és támadásban is szép dolgokat mutatott. Ettől kezdve viszont már csak a zöld-fehérek voltak a pályán. Az első félidő utolsó 10 percét 8-0-ra nyerték a győriek. A remek védőfal mögött Pálinger hozta jó formáját, támadásban pedig Tomori és Amorim mellett Vérten remekelt.
Fordulás után most nem „ült le” az Audi ETO. Sőt! Egyre nagyobb lendülettel játszott a bajnok, a védekezése pedig tanítanivaló volt. Az elkeseredetten próbálkozó debreceni középső embereket rendre blokkolta az Amorim-Spiridon duó. Támadásban Tomori pihenőt kapott, de sok jót ez sem jelentett a vendégeknek. Herr Anita ugyanis nemcsak a heteseket értékesítette könyörtelenül, hanem átlövésből is gyönyörû gólokat lőtt. Görbiczék láthatóan élvezték a játékot. Csupa mosoly volt a győri csapat és szurkolótábor akkor is, amikor Vérten kínai figurából lőtt gólt. 16 gól is volt a győri előny, ebből ugyan faragott valamit a Debrecen, de az alapszakasz ezüstérmese így is óriási „zakót” kapott az Audi ETO-tól, amely ragyogó formában van az elkövetkező nagy feladatok előtt.

Konkoly Csaba: Bebizonyosodott, hogy a jó védekezésre építhető a mai kézilabda. Remélem, a BL-elődöntőre is megmarad csapatom remek formája.

Bakó Botond: Az átlövők kiemelkedő játéka nélkül nem lehet megverni, sőt megszorítani sem egy ilyen jó csapatot, mint az ETO. Átlövőink folyamatosan a sáncba, vagy a kapusba püfölték a labdát és ebből rengeteg indítás gólt kaptunk, amely elbizonytalanított a kapusainkat és a védelmünket. Csalódott vagyok, ekkora különbségû vereségre nem számítottam.

Vérten Orsolya: Fejben jobban felkészültünk erre a meccsre, mint a Debrecen. Ezért készültünk egész évben ilyen keményen, hogy ilyen formában legyünk a szezon végén is.

Tomori Zsuzsanna: Nagyon kiegyensúlyozott vagyok mostanában, ami annak a rengeteg egyéni munkának és külön edzésnek köszönhető, amit Konkoly Csaba vezényelt nekem a télen. Ezért kicsit mérges is voltam rá, de itt az eredménye, igaza volt.