DVSC-Aquaticum - Győri Audi ETO KC   27 - 32 (14-14)

Győr, 2000 néző. Vezette: Andorka-Hucker
DVSC: Pastrovics - CSÁKI 7, Hornyák D. 2, Uhrakova 3, Sinkarenko 3, Crap 3, Stuparicova
Csere: KISS É. (kapus), BOGNÁR 5(1), Szabó 2, Szrnka 1, Kazai 1, Kovács A.
Edző: Bakó Botond
ETO: PÁLINGER - MRAVIKOVA 5, Hornyák Á., SPIRIDON 6, GÖRBICZ 11(2), Amorim 3, VÉRTEN 5
Csere: Herr A., Tomori 1, Kovacsics 1
Edző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/2
Kiállítások: 2, illetve 6 perc

Várható volt, hogy a Magyar Kupa-döntő közel sem lesz olyan sima, mint amilyen nemrég a két élgárda győri bajnokija volt. A Loki bizony nem adta olcsón a bőrét. Eleinte középről is bátran és eredményesen vállalkoztak, elsősorban Sinkarenko, Hornyák Dóra és Crap révén. Az ETO-ban ekkor elsősorban a két szélső Mravikova és Vérten remekelt. Amikor sebességet váltottak a zöld-fehérek, megugrottak három góllal is. Bakó Botond időt kért, a vendégek kapujába Kiss Éva állt és ő sokkal többet találkozott a labdával, mint Pastrovics. Bognár remekül mozgatta a vendégeket, akik némi meglepetésre fordítottak (14-12). A szünet előtt még időben kapcsolt a címvédő és egyenlített.
Fordulás után egy teljesen más sebességfokozaton kézilabdázó ETO jött ki a pályára. A zöld-fehéreknél ilyenkor szokott jönni a hullámvölgy a BL-ben, most azonban Amorim és Spiridon góljaival hamar nyomatékosította a Konkoly-csapat, hogy "ki is az úr a háznál". Görbicz amellett, hogy remekül szolgálta ki a társait, szebbnél-szebb gólokat is lőtt. Kiss Éva már nem tudta útját állni a győri rohamoknak, így jött Pastrovics, nem sok sikerrel. Kilencgólos győri előnynél ezúttal nem zuhant össze a Debrecen és kihasználva a zöld-fehérek támadásbeli hibáit, elsősorban Csáki eredményességének köszönhetően három gólra felzárkózott (25-28). Ezzel azonban el is lőtték puskaporukat. Ismét magasabb fokozatba kapcsolt az ETO és összességében magabiztosan tartotta otthon a Magyar Kupát.  A torna legjobb játékosa Görbicz Anita lett.

Bakó Botond: Büszke vagyok a csapatomra, egyáltalán nem vagyok csalódott. Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, de a második félidőben már nem bírtuk az ETO tempóját, amelyben sztárok váltottak sztárokat a pályán.

Konkoly Csaba: Örülök, hogy idei három célunk közül az egyiket már teljesítettük. Szünetben megbeszéltük mi nem mûködött és min kell javítanunk. Ezt a lányok betartották és elhúztunk, igaz utána még egyszer meg kellett nyernünk a mérkőzést, ami sikerült is.

Görbicz Anita: A második játékrészre változtattunk a védekezésünkön, ami nagyon jól sikerült. Támadásban is felpörögtünk. Örülök, hogy zsinórban ötödször is megnyerük a Magyar Kupát.

A harmadik helyért:  Kiskunhalas-Bravotel - Újbuda TC 30 - 28