Tisztelt Szurkolók!
 
Tájékoztatjuk, hogy a SPORTRENDEZVÉNYEN való részvétel szabályait a 2004 évi I. törvény (sporttörvény) és a sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004 (III.31.) kormányrendelet szabályozza.
A sportrendezvények biztosításában résztvevő vagyonőrök munkáját a fentieken túl a Személy és Vagyonvédelmi, valamint a Magánnyomozói tevékenység szabályairól szól 2005 évi  CXXXIII.sz. törvény, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. (X..28.)  kormányrendelet határozza meg.
 
Ennek megfelelően:
1. a sportrendezvények helyszínére néző csak akkor léptethető be:
- ha érvényes belépőjeggyel, bérlettel, vagy más a sportrendezvény helyszínére való, belépésre jogosító igazolással rendelkezik,
- nem áll nyilvánvalóan alkohol, kábítószer vagy más bódítóhatású szer befolyása alatt,
- nem tart magánál szeszes italt, bódítószert, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, illetve olyan tárgyat (pl. palack, zászlórúd, stb...) amit a szervező a rendezvény helyszínére bevinni megtiltott,
- nem tart magánál mások iránt gyûlöletkeltésre alkalmas feliratot, zászlót, vagy egyéb jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet,
- nem áll a sporttörvény 73.§ (I.) bek. szerinti eltiltás valamint a szabálysértésről szóló 1999. évi LXX törvény szerinti kitiltás hatálya alatt,
- nem veszélyezteti a sportrendezvény megtartását és mások személy és vagyonbiztonságát.
 
2. a sportrendezvény biztosításában résztvevő vagyonőr jogosult:
- a rendezvényre való beléptetés során az 1. pontban megfogalmazott szabályok betartásáról meggyőződni, és ennek során a szakmai szabályok betartásával csomag és ruházat átvizsgálást végrehajtani.
- a rendezvény megtartását zavaró, akadályozó annak biztonságát veszélyeztető illetve jogellenesen ott tartózkodó személyt:
   - rendzavaró magatartás, cselekmény abbahagyására felszólítani, 
   - kilétének igazolására felszólítani
  - a rendezvényen való részvételét megtiltani, távozásra felszólítani, és amennyiben a felszólított személy ennek nem tesz eleget, úgy a rendezvényről kivezetni. Ennek során indokolt esetben arányos mérvû kényszerítő testi erőt alkalmazni.
   - az 54/2004 (III.31.) kormányrendelet 6§ (2.) bekezdés alapján a sportrendezvény biztosításában részt vevő rendőri erőkkel együttmûködni.
 
3. a 2004 évi I. törvény (sporttörvény) 76.§ (1.) bekezdés alapján:
"a néző köteles betartani a szervező által meghatározott biztonsági előírásokat, és nem folytathat olyan tevékenységet, amely a sportrendezvényt megzavarja vagy meghiúsítja, illetve a sportrendezvényen résztvevők testi épségét, továbbá vagyoni javait károsítja, vagy veszélyezteti."
 
 
Köszönjük, hogy a résztvevők biztonsága és a sportrendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében meghozott szabályokat betartja!
 
Jó szurkolást kívánunk!
 
Veszprém Aréna vezetősége


A Győri Audi ETO KC vezetőségének kérései:

- a mérkőzést követően senki ne próbáljon meg bemenni a küzdőtérre, a biztonságiak nem fogják engedni,
- a Bajnokok Ligája mérkőzést követően MKB Veszprém KC - Pick Szeged bajnoki döntő lesz, ezért az Arénát legkésőbb 18:45-ig ki kell üríteni, azaz mindenkinek el kell hagynia a csarnok területét, a csapat ünneplésére Győrött, a Városháza előtt kerül sor.