ASA Consolis Hódmezővásárhelyi NKC – Győri Audi ETO KC    32 – 33 (18-14)
Hódmezővásárhely, 800 néző. Vezette: Hargitai-Markó
HNKC: Abramovics – Pomozi, Sopronyi 5(2), Kudor 9(4), Fülöp 3, Ghionea 4, KOROKNAI 4
Csere: KIRÁLY (kapus), Gaál 2, WOLF 4, Zsuzsa, Antal 1
Edző: Farkas József
ETO: Pálinger – Orbán 3, AMORIM 12, Spiridon 3, Deáki, KOVACSICS 6(1), VÉRTEN 6
Csere: VÍG (kapus), Szegedi 1, Kisfaludy, Mravikova 2
Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 10, illetve 8 perc
Hétméteresek: 7/6, illetve 2/1

„Bennragadt a rajtnál” a bajnok, amely egyébként is szinte mindig megszenved Hódmezővásárhelyen. Az ötödik percben már négy gól volt a hazaiak előnye. A Kudor által irányított ASA pedig már hat góllal is elhúzott, amiből a szünetig maradt  még négy.
A második félidő jelző sípszó után viszont elszáguldott ellenfele mellett az ETO. Hat perc alatt 9-0-át produkált, de a hazaiak nem adták fel és üldözőversenybe kezdtek. Az 57. percben utolérték a győrieket, az 59.-ben pedig már vezettek. Viszont a zöld-fehérek hidegvérére jellemző, hogy gyorsan fordítottak. De ekkor sem volt vége, egyenlítettek a vásárhelyiek. Az óriási csata végére a pontot viszont Spiridon tette fel egy másodperccel a vége előtt, így továbbra is pontveszteség nélkül áll a bajnok, amelyet már csak a Békéscsaba mondhat el magáról az ETO-n kívül, a Siófok ugyanis kikapott a másik újonc, a Veszprém-Barabás vendégeként.

Farkas József: Sajnos, az erkölcsi győzelemért nem jár pont.
Konkoly Csaba: Az első félidőben megnehezítettük magunk számára a mérkőzést, szünet után az első tíz percben csináltuk azt, ami a Bajnokok Ligája jó szerepléshez kell, a végén azonban a szerencse is kellett a sikerhez.

(Forrás: NSO, hnkc.eu)