A bajnoki címvédő, BL-döntős Győri Audi ETO lesz a Loki vendége, s ez párosítás mindig valódi izgalmakat, magas színvonalat garantál.
A legutóbbi két szezonban két alapszakaszbeli, s egy playoff meccsen lépett pályára Debrecenben az ETO, s valamennyi találkozó a végletekig kiélezett csatát hozott. Az alábbiakban a legutóbbi négy, Debrecenben lejátszott Loki-ETO meccset idézzük fel.
2007. novemberében a gyermekáldás előtt álló Orbán Anna (ekkor még leánykori nevén szerepelt irányítónk) éppen a győriek ellen játszotta utolsó meccsét Bogdanovics Tamara megszületése előtt. Parádés mérkőzést látott a Hódost zsúfolásig megtöltő szurkolósereg, a Loki az utolsó percig üldözte az ETO-t, s akár össze is jöhetett volna a bravúr, ám Görbicz Anita ezen a napon ellenállhatatlanul kézilabdázott, bajnoki rekordot jelentő 18 góljával eldöntötte a két pont sorsát, végül 16-16-os félidő után 32-30-ra nyertek a vendégek.
2008. októberében jött el a visszavágás napja. Természetesen újfent telt ház előtt léptek pályára a rangadót egyaránt százszázalékos teljesítménnyel váró csapatok. A parádés első húsz percet produkáló Loki már négy góllal is vezetett, ám a szünet előtti percekben egyenlített az Audi ETO. A 13-13-as félidő után minden kezdődhetett elölről, s a DVSC-Aquaticum a második harminc perc derekán egy 4-0-s sorozattal fordította maga javára a meccset. A Győr azonban újra ledolgozta háéromgólos hátrányát, 22-22-ről kezdődhetett az elképesztő izgalmakat hozó végjáték. Belül az utolsó percen, 23-22-es debreceni vezetésnél Bakó Botond időkérése után mindenki azt várta, hogy az emberhátrányban játszó DVSC megpróbálja megtartani a labdát, Lucia Uhraková azonban kilépett a győriek közül, s megpecsételte a bajnoki címvédő sorsát. Hatalmas ünneplés kezdődött a csarnokban (képünkön), hiszen a DVSC-Aquaticum ekkor egyedüli hibátlan együttesként élen állt a bajnoki tabellán.
A 2008/09-es szezon rájátszásában sajnos nem sikerült megismételni a bravúrt, a sok sérülés miatt tartalékosan felálló Loki a második félidő közepéig tudta tartani a lépést a Győrrel. A 44. percben 21-21-et mutatott az eredményjelző, ám ekkor sorozatban nyolcszor voltak eredményesek a vendégek, eldöntve a két pont sorsát.
Utoljára az augusztusi Szabella-kupán találkozott a két felkészülés derekán járó csapat. Az előző nap szerződtetett Bulath Anita ezen a találkozón szerepelt először DVSC-mezben, s hét akciógóllal mindjárt le is tette a névjegyét. Végül 34-33-ra nyert a Loki, s ezzel az eredménnyel pénteken is elégedettek lennénk… 

Forrás: DVSC Kézilabda