A Mondi-Békéscsabai ENKSE a válogatottjai távollétében Bohus Beáta irányításával készült. Hétfő estére mind a magyar válogatott tagjai Tóth Katalin és Bódi Bernadett, valamint a szlovák válogatott kapus Tothova Zaneta és az ukrán válogatott Olha Nikolayenko is megérkezett.

Mátéfi Eszter, a békéscsabai vezetőedző úgy vélekedik a szerdai mérkőzést illetően, hogy mindkét csapat hasonló "cipőben jár" a felkészülést illetően.
- A játékosok most értek haza, mindenki egészséges, és holnap megpróbálunk minél rövidebb idő alatt összerázódni újra, ráhangolódni a Győr elleni mérkőzésre. A győriek is hasonló helyzetben vannak, nem tudom, Vérten Orsolya tudja-e majd vállalni a játékot, és Amorim orra is megsérült. Hazai pályán egyértelmûen ők az esélyesek, éppen ezért nagyobb veszítenivalójuk lesz, mint nekünk. A lányok nagyon jó formában voltak, remélem, tudjuk folytatni, és majd meglátjuk szerdán.

Válogatottbeli segítője, Konkoly Csaba, a győri csapattal szintén kedden tud majd kompletten edzeni. A tréner mindenképpen győzelmet vár csapatától.
- Nekünk ez lesz a második őszi rangadónk, de hazai környezetben feltétlenül győzelemre játszunk. Vegyes felkészülésen van túl a társaság, hiszen a felnőtt és a junior válogatottaink egyéb kötelezettségeiknek tettek eleget. Holnap fogunk elkezdeni együtt készülni, és úgy néz ki, hogy sérültünk nem lesz. Vérten Orsolyának agyrázkódásból adódó vérömlennyel tért haza, ő még nem biztos, hogy pályára fog lépni. Most egy nap alatt kell készülnünk azzal a taktikával, amit a Békéscsaba ellen alkalmazni akarunk.

Szekeres Klára, békéscsabai átlövő:
- Mindenképpen jó mérkőzést várok a szerdai találkozótól, úgy érzem, esélyesek vagyunk a győzelemre. Nyilván hazai pályán ők az esélyesebbek, és tavaly ők lettek a bajnokok, mégis szeretnénk őket meglepni, és szoros eredményt kialakítani.

Tóth Katalin, beálló:
- Győzelmet várok, de ha nem sikerül, akkor is szoros eredményt szeretnék játszani a Győr ellen. Bízom benne, hogy a lányok is így gondolják.

Forrás: elorenkse