Győri Audi ETO KC – Mondi-Békéscsabai ENKSE 27–15 (8–7)
Győr, 2000 néző. Vezette: Herczeg-Südi
ETO: PÁLINGER – MRAVIKOVA 5, Hornyák 2, Spiridon, KOVACSICS 7(2), Tomori, SZEGEDI 2
Csere: AMORIM 7(1), MAYER 3, Vérten 1(1), Orbán
Edző: Konkoly Csaba
BENKSE: TÓTH ZS. – Bódi 1, Nyikolajenko 5(3), Takács, Cifra, Szekeres 3, Kelemen 2
Csere: Veres (kapus), TÓTH K. 4, Hajduch, Szögi, Kocsis
Kiállítások: 10, illetve 12 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 4/3

Két hibátlan csapat készült a rangadóra, amelyről az ETO-ból hiányzott Görbicz és Bradeanu, de a nem teljesen egészséges Vérten és Amorim is a kispadon foglalt helyet. A másik oldalon Laluskát már nevezte Mátéfi Eszter, de lehetőséget még nem kapott. Fegyelmezett védekezés és bravúros kapusteljesítmény jellemezte az első játékrészt mindkét oldalon. A győri átlövők nem igazán találták el a kaput.  Ha meg igen, akkor Tomori és Amorim lövéseit is könnyûszerrel hárította Tóth. Sőt a gyomorproblémákkal küzdő Kovacsics is csak hétméteresből volt eredményes. A fordulás előtt 8-5-ös győri vezetésnél hármas(!) emberelőnyben felzárkózott a Békéscsaba.
A második játékrészre felpaprikázva érkeztek a győriek. Bár a vendégek tíznél utolérték a zöld-fehéreket, ezután már nem volt esélyük. Ugyanis amellett, hogy már nemcsak Mravikova, hanem Kovacsics is Amorim is pontosan célzott, védekezésben sem lanyhult a hazaiak figyelme. Mátéfi Eszter ugyan mindent megpróbált, időt kért, forgatta csapatát, de már nem volt megállás. Látványos támadások és remek védekezés jellemezte az ETO-t, amelyben Szegedi jól pótolta Vértent és Spiridon is nyugodtan pihenhetett, hiszen Mayer olyan teljesítményt nyújtott elől és hátul is, ami tehetsége alapján elvárható tőle. Így aztán a végén a vártánál nagyobb különbséggel győzött az ETO és egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát.


Konkoly Csaba: Örülök, hogy a szünetben sikerült felspannolni úgy a lányokat, hogy ilyen simán nyertünk a körülmények ellenére is.
Mátéfi Eszter: Gratulálok a győriek a győzelemhez és sok sikert kívánok a BL-ben is. Nekünk nem Győrben kell nyernünk.
Pálinger Katalin: Ragyogóan védekezett előttem a csapat, bár az első félidőben akadtak azért hibák. Végig bíztam benne, hogy megnyugszunk és győzni fogunk. Így is lett és élni tudtunk egyik legjobb fegyverünkkel, a lerohanással is.
Kovacsics Anikó: Örülök, hogy a második félidőben már gólokkal is tudtam segíteni a csapatot és végül kijött a különbség. Ilyen nagyra nem számítottam, hiszen két jó csapat játszott.