Csütörtöktől szombatig tartó Pannon-kupa után eldől, ki az a 16 játékos, aki utazhat a december 5-én kezdődő, kínai női világbajnokságra.

A Pannon-kupa programja

Csütörtök (Tatabánya): Ukrajna–Lengyelország, 15.45 ó (tv: Sport Klub); Magyarország–Hollandia, 18 ó (tv: Sport Klub).
November 20., péntek (Pápa): Lengyelország–Hollandia, 15.45 ó (tv: Sport Klub); Magyarország–Ukrajna, 18 ó (tv: Sport Klub).
November 21., szombat (Győr): Ukrajna–Hollandia, 10.30 ó (tv: Sport Klub); Magyarország–Lengyelország, 12.45 ó (tv: RTL Klub).

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az eseményt felvezető szerdai, törökbálinti sajtótájékoztatón kifejtette: jelenleg 18 tagja van a keretnek, és ketten esnek ki az utolsó rostán, de az már biztos, hogy mindketten mezőnyjátékosok lesznek, a válogatott ugyanis három kapussal utazik a vb-re.

A csapat december 1-jén – már a vb helyszínén – Kínával, 3-án pedig Németországgal játszik barátságos felkészülési mérkőzést. Az együttes jövő pénteken indul, mert kell egy hét az akklimatizációra.

„Mindenki előtt ismert, kik és milyen okok miatt mondták le a vb-szereplést. Most ez a magyar válogatott, ennek kell helytállnia a világbajnokságon. Keményen edzünk, jól jön, hogy most lehet három tesztmérkőzést is játszani komoly ellenfelekkel szemben" – mondta Mátéfi.

Görbicz Anita és Szamoránsky Piroska sérülés miatt nem játszik a vb-n, Pálinger Katalin jelezte, hogy pihenésre van szüksége, Hornyák Ágnes pedig tanulmányai miatt mondta le a szereplést.

Forrás: Kisalföld