Az alapszakasz egyik legizgalmasabbnak ígérkező rangadóján Radulovics Bojana először szerepel hajdani csapata, a Dunaferr ellen. A Győr és Dunaferr vasárnapi rangadóján két, európai kupákban is érdekelt ősi rivális csap össze. Ráadásul tétmérkőzésen először szerepel hajdani együttese ellen Radulovics Bojana, akit kétszer (2000, 2003) a világ legjobbjának választottak. A bajnoki alapszakasz eddigi hét mérkőzésén a győri csapat erőssége a támadójáték volt, amelyben Radulovicsnak is fontos szerep jutott (minden találkozón 30 gól felett dobott a Győr, Görbicz Anita 45, Aurelia Bradeanu 35, Radulovics Bojana 20 gólnál tart).

– Hogy van a sérült bokája?
– Már sokkal jobban – válaszolta Radulovics. – A Debrecen ellen egy hete kifordult, és azt hittem, el is tört. A bokavédő azonban megmentett a súlyosabb sérüléstől.

– A Vasas ellen már játszhatott is.
– Felugrani viszont nem tudtam, ezért az edzőnk azt mondta, inkább ne erőltessem.

– A vasárnapi rangadóra rendben lesz?
– Remélem, igen. Hajdani együttesem ellen ugyanis nagyon fontos meccs vár ránk.

– Lelkileg sem lehet könnyû önnek a Dunaferr ellen játszani.
– A profi sportolók a meccsen félre tudják tenni az érzelmeiket. Nem is foglalkozom azzal, hogy valaha Újvárosban játszottam, mert most a Győr sikere a legfontosabb. Mindent el kell követnünk a győzelemért.

– Előny lehet, hogy nagyon jól ismeri a Dunaferrt?
– Az újvárosiak meg engem. Azonban a legfontosabb az, hogy a két csapat mindent tud egymásról. A videoelemzések korában nagyon nehéz meglepni az ellenfelet, de a napi forma, a csapat egysége és akarata döntő lehet.

– Róth Kálmán edző azt mondta, a Győr védekezése kezd összeállni, támadójátékában pedig előtérbe került a kreativitás, a gyorsaság és a szellemesség.
– Azt tenném hozzá, hogy nagyon fontos a térdmûtéten átesett Herr Orsolya visszatérése. Közismert a kézilabdás alapelv, végy egy jó kapust… Igaz, Stancuta Guiu is jó formában véd. Az újabb siker azonban a csapat egységén múlhat.

Munkaruhában

Róth Kálmán, a győriek edzője a rangadóra készülve mondta: – A mérkőzésen védekezésben munkaruhát, támadásban ünneplőt kell ölteni, úgy, hogy közben nem lehet átöltözni. A bajnokságban a kezdeti hullámzó teljesítményei után csapatom elérte az „utazósebességet”, s úgy érzem, jó úton járunk. A neheze viszont most jön.

Kovács Péter, a vendégek edzője az ellenfelet dicsérte: – Az ETO a magyar mezőny legerősebb csapata. Nekünk igazi vizsga lesz a vasárnapi mérkőzés, és magam is kíváncsian várom, mire lesznek képesek a játékosaim. A két klub közötti megállapodás értelmében a volt győri Mörtel Renáta vasárnap nem játszhat.

Az ősz legnehezebb 60 perce vár vasárnap Győrött a Dunaferr-re, amely az eddigi mérkőzésein három pontot vesztett: Székesfehérvárott kikapott a Cornexitől (31–29), majd otthon 27–27-re végzett a Vasassal. Az újvárosiak közül különösen nagy feladat vár a jobbkezes Őri Adriennre, aki a balkezes Radulovics Bojana utódja a csapatban. Radulovics távozásával egy korszak zárult le a Dunaferrben, és aligha lehet hálás utána a jobbátlövő posztján szerepelni. Őri azonban mindent megtesz csapata eredményességéért: 46 góljával jelenleg a Dunaferr legeredményesebb játékosa. Fontos, hogy kiválóan lövi a heteseket: 34-ből 30-at értékesített. ,,Nem foglalkoztat, hogy Radulovics helyére kerültem – mondta Őri. – Nem hasonlítom magam hozzá, hiszen ő a sportág koronázatlan királynője.

Igyekszem legjobb tudásom szerint játszani, s mindent megtenni eredményes szereplésünkért. Jobbkezesként nehezebb a helyzetem a jobbátlövő poszton, és a taktikai repertoárunk sem rám épül. Inkább a társaimat próbálom helyzetbe hozni, előkészítem a lövéseiket. Persze ha lehetőségem kínálkozik rá, próbálkozom, és remélem, hogy a formám is javul még. Győrött nem mi leszünk az esélyesek, bár ki tudja, ők is kifoghatnak rossz napot.”