Felemásan szerepelnek eddig a győri lányok az Olimpián. A felkészülés során mindenkit tönkreverő norvégok az első fordulóban kisebb meglepetésre egy góllal 24-23-ra alulmaradtak a franciákkal szemben. Ha a legutóbbi vb tapasztalataiból indulunk ki ez a vereség az első meccsen még jó ómen is lehet, hiszen Brazíliában tavaly decemberben az első meccsen ugyancsak kikaptak a norvégok (akkor a németek győzték le őket), majd ezek után minden meccset megynerték és világbajnokok lettek.  A norvégok második meccsükön javítottak, Svédországot gyűrték le 24-21-re. Heidi Löke az első meccsen 3 gólt ért el.

Montenegró és Jovanka Radicevic remekül kezdett, habár a Nagy-Britannia elleni meccsen nem kellett a maximumot kihoznia magából a délieknek. Joka 4 góllal vette ki a részét a 31-19-es, könnyed sikerből. A második meccsén Montenegró az Amorimmal felálló Brazília ellen kellett, hogy bizonyítson. Radicevic megint megdobta 4 gólját ám ez is kevés volt az üdvösséghez, hiszen a brazilok 27-25-re nyertek.

Duda, azaz Eduarda Amorim a nyitómeccsen a horvátok ellen fontos gólokat szerzett, szám szerint ötöt. Neki is köszönhetően nyertek a brazilok 24-23-ra. A második meccsen a lövő 6 góllal szomorította el a montenegróiakat.

Szerdán, augusztus 1-én, Montenegro - Angola, Nagy-Britannia - Brazília és Norvágia - Dél-Korea meccseket rendeznek.