Négy játékosunk szerepelt az olimpián, közülük hárman pedig döntőt játszhatnak a londoni ötkarikás játékokon. "Legkorábban" Eduarda Amorim búcsúzott, a brazil válogatottat épp Norvégia állította meg. A csütörtöki elődöntők során Norvégia Dél-Koreával találkozott, a roppant kellemetlen ázsiaiak ellen tudta kivívni a győzelmet, ráadásul Heidi Löke igazi parádét rendezett támadásban. 8 góljával ő volt csapata legeredményesebb játékosa. Az első félidőben már sikerült a norvégoknak 3 gólos előnyre szert tenni, majd a második játékrészben ugyanennyit hozzátettek, így könnyedén 31-25-re nyert a címvédő. A döntőbe jutás mellett a norvégok és persze mi is annak örülünk leginkább, hogy Katrine Lunde Haraldsen elkapta a fonalat! A kapus 52%-os hatékonysággal hárította a felé tartó lövéseket.


A másik elődöntő sokkal nagyobb izgalmakat tartogatott a sportág szerelmeseinek. Spanyolország Montenegróval meccselt. A találkozó egy végletekig kiélezett csatát hozott, melyen végül egy góllal a montenegróiak bizonyultak jobbnak. Félidőben 13-13-as döntetlent mutatott az eredményjelző, és a végéig maradtak izgalmak. Montenegró 27-26-ra legyőzte a spanyolokat, játékosunk, Jovanka Radicevic két góllal vette ki részét a sikerből.

A döntőt augusztus 11-én, szombaton magyar idő szerint 21:30-kor rendezik.

Izgalmas finálénak nézünk elébe, de egy biztos, klubunk lesz olimpiai bajnok játékosa. A kérdés csak az, hogy egy, vagy két győztest köszönthetünk majd...