A címvédő Győr edzője, Róth Kálmán nem nevezte a térdmûtétje után még nem a legjobb formában lévő Ana-Maria Lazert, ugyanakkor örömmel újságolta, hogy a többi játékosa egészséges.
„Szeretnénk, ha játszana a Dunaferrben egykori játékosunk, Mörtel Renáta, akinek az újvárosi szerződésében nincs olyan pont, hogy a Győr ellen nem léphet pályára – mondta Róth Kálmán. – Nem is félünk tőle, különben nem engedtük volna el.”
Az újvárosiak edzője, Kovács Péter erre csak annyit mondott, hogy a Győr azért mégiscsak tarthat Mörteltől, mert szigorú feltételek mellett engedte el a Dunaferrbe.
Az edző alighanem arra gondolt – amit Vanyus Attila, a Győr elnöke is megerősített –, hogy Mörtelért a többszörösét kell fizetnie az Újvárosnak, ha pályára lép a Győr ellen (a játékos kivásárlási árát az évad végén egyenlíti ki a Dunaferr).

Keményen védekezve kezdett mindkét csapat, és a Dunaferr cseppet sem tûnt megilletődöttnek. A házigazdák támadásban sokat bakiztak, ritkán tudtak helyzetbe kerülni. Átlövőik kísérletei is rendre elhaltak az újvárosi védőfalon, vagy Sirina Irina védett bravúrosan. Akkor jött fel és szerzett előnyt az ETO, amikor ellenfele támadásban többször eladta a labdát, és a gyors ellenakcióval szemben nem volt újvárosi ellenszer.
Radulovics Bojana lövőrepertoárját jól ismerte Sirina, hiszen a világ legjobbjának kétszer is megválasztott jobbátlövő az előző évadban még a Dunaferrben ontotta a gólokat. Róth Kálmán jobbnak látta, ha egy időre a Vácból igazolt Hornyák Ágnest küldi harcba Radulovics posztján.
A vendégeknél Őri Adrienn és Laluska Eszter szerepelt Radulovics régi helyén, ám ezúttal egyikük sem tündökölt.
A hazaiak Aurelia Bradeanu és Görbicz Anita szenzációs játékának és góljainak köszönhetően fordítottak, majd növelték előnyüket. Ferling Bernadett mindent megtett, hogy összeszedje csapatát, ám igyekezetével többnyire magára maradt.
Igaz, az erőszakos győri védőfallal szemben továbbra sem boldogult Laluska, Őri és Balogh Barbara. Jó napot fogott ki Stancuta Guiu is, aki bravúrjai mellett pontos indításokkal is megörvendeztette társait. A csata két hősnője mégis a tíz gólig jutó Görbicz és a nyolcszor betaláló Bradeanu volt.
Jól frissített Róth mester, aki a sok gól ellenére együttese védőjátékával lehetett elégedett. A csoda elmaradt, mert otthonában gyakorlatilag verhetetlen a hazai vetélytársainál klasszisokkal jobb Győri Audi ETO.

Mestermérleg

Róth Kálmán, a Győr edzője: Vajon mire lesz képes csapatom, ha egyszer támadásban is jól fog játszani? Langyosan kezdtünk, támadásaink lassúak voltak, és a védekezésünk is nehezen állt össze. Akkor kerekedtünk egyértelmûen a Dunaferr fölé, amikor a lerohanásaink sikerültek, és mind kapusteljesítményünk, mind védekezésünk feljavult.

Kovács Péter, a Dunaferrf edzője: Csalódott vagyok, mert tudom, hogy több van a csapatomban. Sokkal jobb játékot vártam a lányoktól, akiknek tudomásul kell venniük, hogy ebben a sportágban nem csak húsz percig kell küzdeni és teljesíteni.