Mörtel távozása óta különböző mendemondák keringenek arról, hogy milyen feltételekkel igazolt a válogatott átlövő Dunaújvárosba. A zöld-fehérek sajátnevelésû játékosa nem sokkal a szezon kezdete előtt jelentette be, hogy a több játéklehetőség reményében távozni szeretne Győrből. Ehhez az ETO vezetői hozzájárultak. Az átlövőnek érvényes szerződése volt, így aztán természetesen az árát is meghatározták. A súlyos átlövőhiányban szenvedő Dunaferr vezetői azonban sokallták az összeget és a kértnél jóval kevesebbet (mintegy harmadát) ajánlottak, azt is úgy, hogy májusig részletekben fizetik ki. A zöld-fehérek vezetői erre is áldásukat adták figyelembe véve Mörtel érdekeit. A szerződésben viszont kikötötték, hogy ha Mörtel pályára lép az ETO ellen, akkor a dunaújvárosiaknak az eredeti összeget kell kifizetniük. Tehát Mörtel nyugodtan játszhatott volna volt csapata ellen, ha a Dunaferr vezetői úgy döntenek.

A Dunaújvárosi Hírlap mai számában a következő jelent meg:
„Tegnap a Dunaferr csapata buszra szállt, és Szerencsre utazott. A programról is az ügyvezető (Sáriné Kocsis Erzsébet) számolt be. Kulcsár Anita iskoláját látogatjuk meg. Eredetileg itt a Győrrel játszottunk volna egy bemutató mérkőzést, de az ETO ezt lemondta. Így egy bemutató edzést tartunk a gyerekeknek. Természetesen Anita családja is jelen lesz. Szülei itt tanítanak. Néhányan Győrben lélekben is feladták."

Vanyus Attila erről a következőket mondta: „Szívesen elmentünk volna Szerencsre. Korábban úgy állapodtunk meg a Dunaferr vezetőivel, hogy az időpontról egyeztetni fogunk.  A mostani időpont nekünk nem jó, ugyanis több játékosunknak szerződésben rögzített kötelezettségei vannak vagy éppen hazaengedtük őket, így egyik kapusunkat Stancuta Guiut is, aki vízumát intézi Romániában."