Nagy csatára lehet számítani a vasárnapi meccsen a Podrakva otthonában. A csapatok győri meccsén, az első fordulóban is látni lehetett, hogy komoly játékerőt képviselnek Neven Hrupec lányai. Azt a 24-19-es sikert nem adták könnyen, erről ITT és ITT olvashat bővebben. Azóta a lendületünk kitart, sikerült minden meccset megnyerni, amivel a mai mérkőzés előtt már elmondhatjuk, hogy középdöntős az Audi ETO KC az utolsó két meccs eredményétől függetlenül. Amennyiben azonban nyertesen hagyják el vasárnap Kaproncán a pályát Görbicz Anitáék, úgy már a csoportelsőséget is megszerzik a zöld-fehérek.

De lássuk a mai ellenfelünket. A Podravka a tőlünk elszenvedett vereség óta minden BL meccsét megnyerte. 3 góllal verte meg hazai pályán a Ljubljanát, majd következett a Kolozsvár elleni idegenbeli találkozó ahol egy nyögvenyelős egygólos sikert arattak, majd múlt héten immár Horvátországban 7 góllal múlták felül a románokat. A Podravka számára hatalmas a tét, hiszen egy pontszerzéssel is kvalifikálhatják magukat a középdöntőbe. Amennyiben azonban kikapnak, a Ljubljana pedig győz a Kolozsvár ellen, úgy az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszanak majd a szlovén bajnokkal a továbbjutásért. Nem könnyíti meg Hrupec mester dolgát a tény, hogy Tatari komoly sérülést szenvedett, bár az utóbbi napokban olyan hírek láttak napvilágot miszerint mégis játszhat a játékos.

A két csapat korábban is találkozott már a BL-ben. A 2010/11-es kiírásban Győrben 2 góllal nyert az ETO 27-25-re egy izgalmas meccsen, majd a visszavágón 24:35-re otthonában ütöttük ki a horvát bajnokot.

Korábban a 2007/2008-as kiírásban is a csoportkörben találkozott a két gárda. Akkor Győrben 34-29-re nyertünk, Görbe pedig 14 gólt lőtt a horvátoknak azon a találkozón. A visszavágó Kaproncán hétgólos 33-40-es győri sikert hozott.

A mai mérkőzés játékvezetői a német Schulze-Tönnies kettős lesz, az EHF delegáltja a macedón Marjan Nachevski.

A találkozó 17:30-kor kezdődik és a DigiSport 1-en lehet megtekinteni!

[video1]