Gheorghe Tadici, a román női kézilabda-válogatott szövetségi edzője előzetesen azt vizionálta, hogy az Oltchim Valcea 7-8 góllal legyőzi majd a Győri Audi ETO csapatát a BL-elődöntő első felvonásán. Ambros Martín, csapatunk vezetőedzője nem beszélt gólkülönbségről, úgy fogalmazott: a lányok nagyon szeretnének bizonyítani, s hogy borzasztóan éhesek a győzelemre, amihez az szükséges, hogy stabil játékot nyújtva kíméletlenül kihasználják a Valcea meglehetősen hullámzó játékának hullámvölgyeit. Szerencsére, az utóbbi szakember szavai váltak valóra...
A harmadik percben Görbicz büntetőből szerezte csapatunk és a mérkőzés első gólját. Újabb három perc elteltével hetesből ismét ő volt eredményes. Időt is kértek a hazaiak, ám gólt megint mi lőttünk. Amorim találatával a hetedik percben már 3-0-ra vezettünk. Éppen megkezdődött a nyolcadik minutum, amikor első gólját szerezte a Valcea, ám még ugyanabban a percben Löke is betalált. Aztán jött ismét Görbicz – és az újabb értékesített hetese, majd Amorim átlövés gólja. A tizedik perc legvégén büntetőből lőtte második gólját a román együttes, így a félidő első harmadát 6-2-re nyerte csapatunk – elsősorban a remek védekezésének köszönhetően. Emberhátrányból Löke növelte az előnyünket, majd jött a harmadik román gól, ám ezt követően a mi perceink következtek. Haraldsen hetest védett, Görbicz és Kovacsics pedig emberhátrányból mattolta a Valcea kapusát. A félidő felénél így hat góllal vezettünk (3-9). Két gyors kék-gól után Haraldsen ziccerben hárított, az ellentámadásból aztán Görbicz volt eredményes, így a huszadik percben 5-10 szerepelt az eredményjelzőn. Az álláson Kovacsics, majd Rédei-Soós változtatott, így két perccel később az addigi legnagyobb – hét gólos – előnyünknek örülhettünk (5-12). Görbicz emberhátrányban szerzett hetesgólja hozta vissza a hét gólos differenciát, majd két perc alatt három román gól következett – no és a győri időkérés. Háromra faragta hátrányát a Valcea, az érthetően egyre hangosabb bukaresti közönséget Orbán gólja, valamint egy kihagyott hazai hetes némította el. Harminc percnyi játék után 14-10-re vezettünk.
Fordulás után egy újabb Haraldsen-bravúrt jegyezhettünk fel, majd ahogy a legelején, úgy most is a harmadik percben született az első gól, s ezúttal is a fehér mezben szereplő csapatunk szerezte, nevezetesen Amorim. Erre két hazai találat volt a válasz, aztán ismét jött Amorim, ám erre megint kettővel felelt a Valcea. Miután a hazaiak hálóőre a saját kapujától talált be Haraldsen „ketrecébe”, kétgólos különbségnél (14-16) a 37. percben időt is kért Ambros Martín. Nagyon jól jött Radicevic, Rédei-Soós, majd Amorim találata, amivel rendre vissza tudtuk hozni a háromgólos differenciát. A második félidő felénél már ismét néggyel vezettünk (16-20), Görbicz góljának köszönhetően. Két perccel később aztán már csak kettő volt az előnyünk, ekkor nagyon kellett Kovacsics gólja. Ziccereket rontottak a hazaiak, ám nyolc perccel a vége előtt így is feljöttek egyre (20-21). Amorim bődületes átlövés gólja fújtunk egy nagyot, s ugyanezt tettük akkor, amikor az egyenlítésért támadó románok kihagyták a ziccert. Az utolsó öt perc egy gólos előnyünkkel indult (21-22). Görbicz hetesével megint kettővel vezettünk, az utolsó két perc kezdetekor azonban megint csak eggyel. Aztán jöhetett Görbicz újabb büntetője, ám ezúttal nem büntetett, így a Valcea újfent az egyenlítésért támadhatott. Remek védekezés után emberelőnyből Kovacsics növelte az előnyünket. Így 24-22-re nyertünk Bukarestben! Fantasztikus bravúr! Előnnyel várhatjuk a csütörtöki, veszprémi visszavágót!

Gólszerzőink: Görbicz 8, Amorim 6, Kovacsics 4, Löke és Rédei-Soós 2-2, Orbán, Radicevic.