- Ambros, kemény mérkőzésen, de nyerni tudott a csapat Bukarestben. Hogyan élted meg a meccset?

 - Valóban az a legfontosabb, hogy nyertünk! Ez egy hatalmas dolog a Bajnokok Ligájának ezen a szintjén, ilyen erős ellenféllel szemben, idegenben. Erre készültünk fizikailag, taktikailag, lelkileg, és meg is csináltuk. Ezért nagyon büszke vagyok a lányokra! A mérkőzés során voltak nagyon jó periódusaink – a meccs elején és végén -, és kisebb hullámvölgyet is megéltünk. Fontos azt látni, hogy a hatvan perces mérkőzés nagyon hosszú, és borzasztó nehéz tökéletes koncentrációval végigjátszani. Örömteli viszont számomra, hogy a mi hullámvölgyünk nem volt sem túl hosszú, sem túl mély, a csapat folyamatosan éreztette a magabiztosságát és nyugodtságát, ezért a mérkőzés során nem éreztem veszélyben a győzelmünket még a szoros állásnál sem.

 - Katarina Bulatovics szombaton is megmutatta, hogy csapata erőssége, hogyan készülünk az ő semlegesítésére?

 - Bulatovics a világ egyik legjobb játékosa, valóban ő a Valcea adu ásza, és nagyon nehéz őt tartani. De a mérkőzés nagy részében semlegesíteni tudtuk, a magas középső védőink: Tervel és Amorim együttes közreműködése hatékony volt vele szemben. Csütörtökön is ugyanaz lesz a recept a védekezésben, és bízunk benne, hogy a védőfalunk most még szilárdabb lesz.

 - A holnapi meccsen elfogadható-e számodra más eredmény, mint a győzelem?

 - Azok után, hogy idegenben megvertük a Valceát, számomra semmi más nem elfogadható, csak a győzelem. Hiszem, hogy csapatként jobbak vagyunk, és ezt meg kell mutatnunk holnap is. Továbbá Veszprémben ötezer magyar szurkoló biztat majd bennünket, biztos vagyok benne, hogy szét fog robbanni a csarnok, és ezt a hatalmas erőt a saját javunkra kell fordítanunk. A szurkolóink nem érdemelnek mást, csak a győzelmet!

 - Az ETO védelmének egyik kulcsfigurája Eduarda Amorim. Duda, mit gondolsz, fel tud készülni valami újdonsággal az ellenfél, hogy feltörje a védőfalunkat?

 - Szerintem ha sikerül maximális koncentrációval játszanunk, akkor a Valceának nincs esélye, hogy feltörje a védelmünket. Rengeteget készültünk szombat óta is, igyekszünk azokra a hiányosságokra még jobban fókuszálni, ahol legutóbb sikeresek voltak, és nagyon bízom benne, hogy most még kevesebb esélyt adunk nekik a góllövésre.

 - Milyen a hangulat a csapatban, hogy vagytok?

 - Szerencsére mindenki egészséges és jól van. A rengeteg munka, felkészülés után kellő önbizalommal várjuk a visszavágót. Úgy gondolom, hogy most a Valceán van a nyomás, nekünk azt kell nyújtani, amit tudunk, és ez elegendő lesz a győzelemhez.