A Magyar Örökség és Európa Egyesület ünnepélyes díjátadóján a Győri Audi ETO Kézilabda Club és Görbicz Anita sportteljesítményét Magyar Örökség Díjjal tüntette ki. Az elismerés egyrészt a Klub hosszú évtizedekre visszanyúló, erős alapokon nyugvó működtetésének szól, amelynek eredményeképpen az ETO évek óta Magyarország legsikeresebb sportklubjának, és a közel ezer utánpótlás kézilabdázóval a legnagyobb hazai kézilabda utánpótlás műhelynek mondhatja magát. Elismerésben részesült továbbá a Klub és a nemzeti válogatott legnagyobb jelenlegi géniusza, Görbicz Anita is, aki idén a Győri Audi ETO csapatát a Bajnokok Ligája címig, decemberben pedig a nemzeti válogatottat Európa bajnoki bronzéremig vezette.  

„Amikor ilyen elismerést kapok, mindig arra gondolok, hogy megérte az a rengeteg munka, amit belefektettem a kézilabdába. Ha pedig csak néhány kislány is miattam kezd el kézilabdázni, akkor főleg büszke vagyok arra, hogy példakép lehetek.” – nyilatkozta Görbicz Anita a díj átvétele után.

Az 1995-ben alapított, civil kezdeményezésen alapuló Magyar Örökség Díj az odaítélő Bizottság megfogalmazásában azon teljesítmények elismerésére adományozható, „melyek a magyar önazonosságtudat szempontjából meghatározóan fontosnak minősíthetők, s az unokáink unokái számára is példát jelentenek.” A Díjat Évente négy alkalommal adják át, esetenként hét-hét díjazottnak, így az elmúlt 18 évben számos jeles tudós, művész, közéleti személyiség és intézmény részesült a kitüntetésben. Az Egyesület bizottságának elnöke Dr. Hámori József neurobiológus, korábbi kultuszminiszter, alelnöke Juhász Judit újságíró. A sport területén eddig többek között az Aranycsapat, az ’56-os olimpiai bajnok vízilabda csapat, Egerszegi Krisztina, Gyarmati Dezső és a Magyar kajak-kenu sportág kapott Magyar Örökség Díjat. 

A csapat tagjainak gratulálunk a kitüntetéshez!