Rába Quelle ETO FKC – Dunaferr SE 23–23 (13-9)

Győr, 500 néző: Vezette: Baranyi – Szloska
ETO:DJORDJEVICS – Szalafai, NAGY T. 7(1), Schuch 1, SZÉLES 1, BOGNÁR 3, PÁLOS 4
Csere: Basaric 2, Józsa 4(3), Miss 1, Milicevic, Szabó A.
Edző: Tóth László
Dunaferr: Szathmári – IVÁNCSIK 6, Djukic, Zubai 2, Kukucka 3, Császár 5, TÖRŐ 4
Csere: MIKLER (kapus), Kemény, Rosta 1, Grebenár 1, Nagy K. 1, Sándor, Dénes
Edző: Imre Vilmos
Hétméteresek: 5/4 illetve 2/0
Kiállítások: 4 illetve 10 perc

A tavalyi harmadik helyezett, de idén fényesebb éremre vágyó Dunaferr mintha nem vette volna komolyan az ETO-t. Persze az is lehet, hogy a győriek kemény védekezése és Djordjevics kapus bravúrjai lepték meg Császárékat. Ez már nem derül ki soha, de az biztos, hogy nem látszott melyik csapat hajt éremre és melyik a sereghajtó jelenleg. Az ETO 4-1-es vezetésénél már a 8. percben kénytelen volt időt kérni Imre Vilmos, de ez sem volt különösebb hatással Zubaiékra, akik nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak ragyogó védelmével. Igaz saját kapujuk előtt ők sem tétlenkedtek, – különösen miután Mikler állt a kapuba – de Nagy Tamás többször is meg tudta lepni őket, így aztán az ETO tartotta 3-4 gólos előnyét. Sőt volt, amikor ez ötre hízott.
A fordulás után a két újvárosi szélső Iváncsik és Törő aktivizálta magát és a 35. percre kiegyenlítettek a vendégek, de az ETO-t ez sem törte meg. Óriási lelkesedéssel, hatalmas elszántsággal küzdöttek Bognárék, így a 47. percig egyszer sem tudta átvenni a vezetést a bajnokaspiráns, akiktől ekkor már „kipontozódott” Zubai Szabolcs. A győriek támadásban nem remekeltek, de ugyanez igaz a vendégekre is. Ennek ellenére ismét fordítottak a zöld-fehérek és ekkor már mindenki érezte: megtörténhet a csoda. Djordjevics parádézott, elöl pedig hol Pálos, hol Bognár, hol Miss gyötört be – szinte szó szerint – egy-egy gólt Mikler kapujába. Az utolsó fél percet végigtámadta az RQ ETO, de érezhetően ekkor már nagyon vigyáztak az egy pontra, ami a csodával határos.

Tóth László: Nagyon elfáradtak a srácok és örülünk az egy pontnak. Sajnos szerb játékosaink távoznak, különösen „Zengát” (Djordjevics) lesz nehéz pótolni, ő ragyogó kapus.