Az edzőtábor negyedik napján, a pihenőnapon először egy lávabarlangot látogattak meg a lányok. A 3000 évvel ezelőtt, a La Corona vulkán kitörése után létrejött barlang 6 km hosszú, egy része a tenger alatt is húzódik. A Cueva de Los Verdes szélessége, és magassága is 15 m.

Ezután a Los Jameos del Agua barlangot nézte meg a csapat. Ezt a helyet is lávafolyam formálta barlanggá. Egy gyönyörű kert található a bejáratánál, trópusi növényekkel.

Az ebédet egy apró halászfaluban fogyasztotta el a csapat, a menüben frissen fogott tengeri finomságok voltak. A küldöttség ezután Lanzarote legmagasabb pontjára a Mirado del Rio-ra utazott el. Ez a kilátó egy korábbi ágyúraktár helyére épült, ahol az amerikaiak és a spanyolok Kubáért folyó háborúja ágyúit őrizték. Korábban a helyiek pedig kilátópontként használták, innen figyelték, hogy érkeznek-e kalózhajók a szigetre. A 479 méterrel a tengerszint felett található helyről csodálatos kilátás nyílik Lanzarotéra, és az óceánra, de ma sajnos nem sokat lehetett látni ebből az alacsony felhőtakaró miatt.A csapatbusz ezután a sziget máig aktív vulkáni területére vitte a lányokat, a Timanfaya Nemzeti Parkba, ahol szó szerint forró volt a lábak alatt a talaj. A szalma a hatalmas hőtől meggyulladt, a húsokat tűz nélkül, a földből feljövő hő nélkül griellezték.

A napot egy közös fürdőzés zárta Playa Blanca homokos strandján.

A lányok pénteken is két edzésen vettek részt, szombat délután pedig újabb csapatépítő programon vesznek részt.