Mi volt az elvárásotok a verseny előtt?
Szedi, Korsó: Mindenképpen szerettünk volna éremmel hazatérni, ezt a célt tűzte ki a csapat.

Hogy éreztétek magatok csapatként? Milyen volt a hangulat, voltak-e programjaitok a versenyen kívül?
Szedi: A csapatépítésben segített például, hogy sokat társasjátékoztunk, a kedvenc a „gyilkoskereső” játék volt. Megnéztük a várost, és Legolandot is, azért félig még gyerekek vagyunk! 
Korsó: Szuper hangulat uralkodott a csapaton belül, a jó eredményünkhöz ez is hozzájárult, mindent meg tudtunk beszélni nyíltan.

Bizonyára nagy a különbség egy felnőtt BL-sorozat és egy junior világesemény között. Ti miben láttátok a legnagyobb eltérést?
Szedi: A felnőtt közeg sokkal keményebb, hiszen fizikailag erősebbek, de mentálisabban is.
Korsó: Ütközéseknél a felnőttek jóval keményebbek, ehhez a felnőtt korosztályban hozzá kell szoknunk. Emellett juniorként sokkal nagyobb az edző szerepe, kevésbé vagyunk önállóak, jobban rászorulunk az edző irányítására, utasításaira.

Hogy érzitek, miben fejlődtetek leginkább az EB-n?
Szedi: Támadásban sok lehetőséget kaptam Dániában, aminek nagyon örültem, igyekeztem élni is ezzel, és úgy érzem, ez mindenképpen segítette a fejlődésemet.
Korsó: Én úgy érzem, védekezésben sikerült fejlődnöm, és elég jól ment a szélső ziccerek kihasználása is, jó százalékban lőttem onnan gólokat.

Hogyan használjátok ki ezt az egy hetet pihenésre?
Szedi: Első itthoni napomat szinte alvással töltöttem, nagyon fáradt voltam. Azóta a családdal vagyok, kirándulunk, és most indulunk sátorozni.
Korsó: A nyár elején szerencsére már tudtunk pihenni pár hetet, így nem olyan kevés ez az egy hét. Különben is, a mi korunkban még bírni kell a megterhelést.. Én végzem az Ambros által előírt futó és kondigyakorlatokat, és nem nagyon tudok meglenni kézilabda nélkül: pénteken megyek szurkolni az U19-es fiúknak, szombaton pedig megnézem az Érd elleni meccsünket is.

Lányok, várunk vissza Benneteket hétfőtől a PwC Handball Fiestára való felkészülésre!