A Győri Audi ETO történetének legsikeresebb szezonján van túl. Hogyan látja a klubvezetés az új kihívásokat, milyen célokat fogalmazott meg a Klub számára?

El kell mondanom, hogy hihetetlen jó érzés ilyen sikerrel a hátunk mögött elkezdeni a felkészülést és az új szezont. Mióta a BL-serleg a klubházunkat ékesíti, minden reggel úgy kezdem a munkanapot, hogy ránézek, és eszembe juttatja a tavalyi tripla sikert. Ugyanakkor a jövőt illetően a célok jóval szélesebb spektrumot ölelnek át, mint a hazai és nemzetközi szintű eredményesség. Természetesen szeretnénk, ha felnőtt csapatunk megismételné a tavalyi fantasztikus sikereket, azonban átfogó célunk, hogy szeretnénk minden szempontból Európa vezető női kézilabda klubja lenni. Ezért keményen dolgozunk a mindennapokban.

Hogyan látja az új csapatot, az új játékosok beépülését?

A játékoskeretet a távozók pótlásával a szakmai stábbal szoros egyeztetésben erősítettük meg, a két új játékosunk beépítése – sőt, Hornyák Ági visszatérésével a tavalyihoz képest három új taggal is számolhatunk –meglátásom szerint a felkészülés kezdete óta eredményesen zajlik. Úgy látom tehát, hogy a feltételek adottak az idei sikeres szezonhoz is.

Milyen változásokat lát a hazai és a nemzetközi mezőnyben?

Mindenképpen úgy látom, hogy a tavalyi eredmények idén sokkal nehezebb körülmények között ismételhetők meg. A hazai mezőnyben az FTC-t mind az utóbbi évek szakmai munkája, mind a nyári igazolások jelentősen erősítették. Az NBI-ben a középmezőny meglátásom szerint kiegyenlítődött, ezek a csapatok (Érd, Vác, Siófok, Békéscsaba, Dunaújváros, Veszprém, Székesfehérvár, Debrecen) nagyon komoly csatákat vívnak majd egymással, és az ő otthonukban az élcsapatoknak is nehéz dolguk lesz. 

A nemzetközi mezőnyben a nyári átigazolások szerintem az élvonal (Larvik, Krim, Podgorica, FTC) erősödését eredményezték, és született egy teljesen új konkurens is a Szkopje személyében. Ezért a BL-8 között már csak nagyon kemény csatákon keresztül lehet majd továbbjutni.

Kardinális pont az ETO klubműködésben az utánpótlás. Hogyan indul a szezon a fiatalok számára?

Az utánpótlásunkban komoly kihívás elé kerültünk, hiszen a nyáron meghatározó szakemberünk, Konkoly Csaba távozott a szakmai vezetésből. Az ő személyét igyekeztünk olyan edzőkkel pótolni, akik hosszú távon megoldást jelentenek. Hosszas munka után pedig a játékosokat is sikerült elosztanunk, hogy ki melyik korosztályban versenyezzen. Idén fő célunk, hogy az utánpótlás nevelésben a korszerű képzésre kerüljön a hangsúly, amely a modern kézilabda követelménye.

Melyek az elvárások a Veszprémben játszó fiatal felnőtt csapattal szemben?

A veszprémi csapat az utánpótlás rendszerünk csúcsa. Ők az idei szezont egy év tapasztalattal megerősödve, az első osztályú bajnokságban rutint szerezve indulnak el. Hasonlóan eredményes szezont várunk tőlük mind itthon, mind a nemzetközi porondon, amely bízunk benne, hogy a csapat, és az egyének személyes fejlődését is tovább szolgálja. Ez alapján bátran kijelenthetem, hogy a jelenlegi keretből 3-4 játékos reálisan pályázik a következő szezon ETO-csapatába.

A nyáron végre megszületett a döntés az új csarnok építéséről is. Mi az időzítés ezen a téren?

Valóban minden szükséges döntés megszületett ahhoz, hogy a 2014/2015-ös szezonban teljesen új otthona legyen a győri kézilabdának. Minden igényt kielégítő létesítmény készül, amelyhez a tervezők összeurópai tapasztalatokat használtak fel.

Az EHF-nél formálódik a női szakágban a Final Four rendszer. Mi az ETO álláspontja ebben a kérdésben?

A Final Four mindenképpen egy izgalmas kihívás, hosszú távon a kézilabda és a Bajnokok Ligája kupasorozat fejlődését szolgálja. Az időzítés azonban nagy kérdés számomra. De az biztos, hogy ha már a 2013/2014-es szezon Final Four-ral zárul, akkor annak Budapestnél nincs ideálisabb helyszíne.

Az ETO-szurkolók már biztosan nagyon várják a rajtot, hiszen már az idei első nyári tréningen is félház volt a Magvassy csarnokban..

Mi is így látjuk, az augusztus végi felkészülési tornánkon is megtelt a csarnok. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy a szurkolótáborunknak milyen sokat köszönhetünk: a sikerben hatalmas a szerepük, és természetesen idén is számítunk rájuk.

Tehát start vasárnap délben?

Vasárnap 12.40-kor mindenkit várunk a Népligetbe, a legnehezebb őszi meccsünkre, hiszen a Fradit erősebb csapatként tartjuk számon, mint a várható BL csoport-ellenfeleinket.