Drámai mérkőzést játszott egymással vasárnap este a Rába Quelle-ETO és a Dunaferr. A sereghajtó, s pont nélkül álló győri csapat nemcsak felnőtt ellenfeléhez, de szinte végig vezetett, s ha egy kicsit bátrabbak a győriek, legyőzhették volna a jobb erőkből álló ellenfelüket. Tóth László vezetőedző mindezek ellenére nem volt elégedetlen a mérkőzés másnapján sem.

Kimagasló védekezés

„A védekezésünk s a kapusteljesítményünk kimagasló volt. Érdekes volt látni, hogy a dunaújvárosiak sokszor helyzetbe sem tudtak kerülni. Az első félidőben négy alkalommal is tudtunk lerohanásból gólt lőni, s ennek is köszönhetően vezettünk. Szünet után a hatos fal elleni játék már problémákat okozott, ennek ellenére átlövőjátékunk jobb volt, mint az eddigi meccseken. Még úgy is, hogy Józsa a több elrontott lövés miatt nem mert vállalkozni, s átadta a lehetőséget azoknak a játékosoknak, akik nem rendelkeznek olyan lövőerővel, mint ő.

Természetesen nagyon örülök a pontnak, s bár jó lett volna lövéssel befejezni a végét, ne legyünk telhetetlenek, az egy pont is több, mint amire számítani lehetett. Biztos, hogy ha nem nulla ponttal állnánk, talán bátrabb lett volna a csapat, de nem akartunk még egyszer olyan hibába esni, hogy az utolsó másodpercekben csússzon ki az egy pont a kezünkből" – értékelt Tóth László.

Erőt ad a pontszerzés

Nagy Tamás a nyáron Békésről került Győrbe, s már eddig is a csapat egyik legjobbja volt. A Dunaferr ellen a szokottnál is jobban kijött a lépés az irányítónak: a hét lőtt gól mellett számos gólpassz is a nevéhez fûződik.

„Az előző fordulóban Gyöngyösön a vártnál gyengébben teljesítettünk, magunk számára is csalódást jelentett a vereségünk. Nagyon örülök, hogy sikerült összeszednünk magunkat. Készültünk a mérkőzésre, igyekeztünk kiadni magunkból mindent, s ennek lett eredménye ez az egy pont. Úgy gondolom, erre nagyon nagy szükségünk volt, s a továbbiakra ebből erőt meríthetünk" – mondta a találkozót követően Nagy Tamás.

Mint egy falat kenyér

Szintén húzóember volt a Dunaferr ellen Bognár Róbert. A Spanyolországból visszatért játékos három gólt lőtt, de heteseket harcolt ki, s többször is becsapta a védőket. Nem kis része volt a bravúros pontszerzésben.

„Úgy kellett már nekünk egy kis sikerélmény, mint egy falat kenyér. Sajnos öt vereséggel kezdődött számunkra a bajnokság, noha a játékban többször is benne volt a jobb eredmény lehetősége. Bevallom, nem ezért jöttem vissza nevelőegyesületemhez, hogy öt forduló után utolsóként, pont nélkül kullogjunk a mezőny mögött. Még akkor is nagyon bántott az eddigi eredménytelenség, hogy tudtuk, a sorsolás nem kedvező számunkra. A csapatot a vereségek megviselték, lelkileg szétestünk. Ezért is volt szükség egy jó eredményre.

Ez most összejött, s ez hitet és erőt ad  számunkra. Nagyon elfáradtunk a végére, de a szívünk végig a helyén volt, s bár a végén mi támadhattunk, óvatosak voltunk, nehogy úgy járjunk, mint mondjuk az Elektromos ellen, amikor az utolsó percben kaptunk ki. Én a magam részéről továbbra is bízom benne, hogy a nyolc között végzünk a bajnokságban" – mondta Bognár Róbert.

Kicsit megnehezítheti a Rába Quelle-ETO dolgát, hogy a három szerb játékos – Srdjan Djordjevic, Ivan Milisevic és Borsilav Basaric – távozhat a klubtól. Erről döntés még nem született, de az eddigi teljesítmény alapján különösen a kapus Djordjevicet – aki a Dunaferr ellen is bravúrosan védett – lenne nehéz pótolni.