A csoport első mérkőzésén a Kupagyőztesek Európa-kupája győztes Hypo Niederösterreich csapatát fogadtuk hazai környezetben. A tavalyi csalódást keltő BL-idényt követően a csapat kispadjának élére Morten Soubak, a brazil női válogatott szövetségi kapitánya ült le. A kezdő sípszótól kezdve kezünkben tartottuk az irányítást, amelyet osztrák ellenfelünk képtelen volt akár egy-egy periódus erejéig átvenni. Ennek köszönhetően nagyszerű első félidőt produkálva tíz góllal, 21:11-re elhúztunk a Hypotól.
A második játékrészben tovább nőtt előnyünk: a padról beállva Rédei-Soós Viktória és Hornyák Dóra képesek voltak új színt vinni a támadásainkba, így a lefújás előtt egy perccel már húsz gól volt a differencia a két csapat között, amely a végére eggyel csökkent. A mérkőzésre kilátogató közel kétezer győri szimpatizáns remek, olykor szemkápráztató – gondolván Görbicz és Bognár-Bódi macska-egér akciójára - játékot láthatott kedvenceiktől.
több mint 40%-os védési hatékonysága, valamint csapatunk támadó játéka jelentette a megnyugvást: címvédőként remek teljesítménnyel rukkoltunk elő a BL-nyitányon, s megérdemelt, 41:22-es győzelmet arattunk.
Az ETO legeredményesebb gólszerzői Heidi Löke (6), Katarina Bulatovic (5) valamint Görbicz Anita (5) voltak.

A találkozó második félidejében egy rossz mozdulatot követően megsérült Hornyák Dóra. "Szerencsétlen pillanatban jött a sérülésem." kezdi Dodó. "Keserédes volt a Hypo elleni történelmi siker. A győzelemnek nagyon örültem, de a sérülésem miatt aggódtam. Először azt gondoltam, hogy nem ilyen nagy a baj, ám a meccs másnapján a csapatorvosunk szembesített a ténnyel. Rosszkor jött ez a kihagyás, hiszen egyre jobb formában voltam, most pedig kezdődik minden újra elölről. Ugyan már a csapattal együtt melegítek be edzéseken, de még sajnos nem vagyok 100%-os állapotban. Kitámasztásoknál néha még érzek fájdalmat, illetve az is igaz, hogy még én is félek, és óvatos vagyok. Már nagyon szertnék most szombaton a THC ellen pályára lépni, de a végső szót majd a doktorok mondják ki!"

A csoport második mérkőzésén a BL-újonc Baia Mare együttesénél vendégszerepeltünk. A nagybányaiak két patinás dán csapatot búcsúztatva nyerték meg a selejtező tornát, kvalifikálva magukat ezzel a BL csoportkörének küzdelmeibe. A találkozó esélyesének csapatunk számított, ám nem lehetett félvállról venni a nyáron jelentősen megerősödő románokat.
Az első percekben felváltva születtek a találatok mindkét oldalon, amely egészen a huszadik percig így is maradt. Ezt követően csapatunk magasabb fokozatba kapcsolt, s fokozatosan kezdett elhúzni ellenfelétől. Mindez azt jelentette, hogy a félidő végére sikerült egy megnyugtató, 10:16-os előnyt kialakítani.
A szünet után a csapatok kis túlzással lemásolták az első játékrészben látottakat: a nagybányaiak közelebb kerültek néhány perc erejéig két góllal, ám a győriek erre mindig képesek voltak válaszolni. A mérkőzés utolsó tíz percében elsősorban a hosszabb padunknak köszönhetően sikerült további gólokkal ellépnünk a románoktól, s végül megérdemelt, 21:33-as sikert arattunk.
Győri részről Heidi Löke nevéhez 9 gól fűződött, rajta kívül még Eduarda Amorim (6) és Görbicz Anita (6) teljesítettek átlagon felül.
Érdekességképp, a három legeredményesebb játékosunk pontosan annyi találatot jegyzett, mint román ellenfelünk.

A mérkőzésen ismét magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő Bognár-Bódi Bernadett, aki idén tért vissza a zöld-fehérekhez. "Nagyon jó érzés újra az Audi ETO színeiben pályára lépni a BL-ben, és nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepeltünk eddig!" - kezdi Bodesz. " Boldogok vagyunk mindannyian a csapatban, hogy ilyen jól szereplünk. Orbán Adriennel úgy hiszem jó párost alkotunk a szélen, amellett, hogy egymás riválisai vagyunk még jó barátok is vagyunk! Örülök, hogy sikerült gyorsan beilleszkednem a csapatba, igyekszem gólokkal meghálálni a vezetőedző bizalmát."

Csapatunk számára a harmadik forduló jelentette az igazi erőpróbát, ugyanis a német bajnok és kupagyőztes Thüringer HC-hez látogattunk. A nyáron világklasszisokat, név szerint Alexandrina Barbosát és Jana Krausét is leigazoló németek foga tehát joggal fájhatott az ETO skalpjára.
Álomszerű kezdésünknek köszönhetően már az első perctől kezdve állva hagytuk ellenfelünket, s kis túlzással percenként szereztünk újabb és újabb találatokat. Ezt támasztja alá az, hogy a 19. minutumban már 7:16 állt az eredményjelzőn, amely előnyünk a félidő végére eggyel, 12:20-ra csökkent.
Úgy tűnt, a németek hatalmas pofonba ütköznek hazai környezetben, hiszen a 47. percben már tizenhét találatnyi különbség volt a két csapat között. Végül akadozó játékunknak valamint kulcsembereink pihentetésének köszönhetően ellenfelünk 10-1-es rohama azt jelentette, hogy a lefújást követően visszaállt a félidei differencia a két fél között, szám szerint 25:33.
Csapatunk legtöbb gólig jutó játékosai Görbicz Anita (11), Katarina Bulatovic (7) és Eduarda Amorim (4) voltak.

"Megmondom őszintén sajnos még nem vagyok teljesen egészséges, de napról-napra jobban van a sérült újjam!" -mondta csapatkaitányunk, Görbicz Anita. "Játék közben igazán már nem hátráltat, de azért még érzem néha." A csapat idei remek BL teljesítményéről is szerényen nyilatkoztott a játékos. " Még mindig nem vagyunk csúcsformában, hiszen mindig lehet javulnunk. Sőt nem csak lehet javulni, hanem kell is. Ambros mindig felhívja figyelmünket ezekre a dolgokra, majd ezután speciálisan olyan edzésgyakorlatokat végzünk, hogy kijavítsuk hibáinkat." mondta Görbicz Anita.

 

Tények az eddigi mérkőzéseket illetően, párhuzam a tavalyi meneteléssel a csoportkör felénél

Az ETO-ból két játékos férkőzött be a góllövőlista első tíz helyének valamelyikébe: Görbicz Anita 22 találatával az előkelő negyedik helyen szerepel, míg Heidi Löke 18 góllal a kilencedik. Csoportunk erősségét jelzi, hogy az „A” jelű kvartettből a gólkirályi címre további három játékos is jó eséllyel pályázik: a Thüringert erősítő Sonja Frey 25 találattal jelenleg a lista éllovasa, a Hypo világklasszis brazilja, Alexandra Do Nascimento 23 gólt számlálva a képzeletbeli dobogó legalsó fokán vitézkedik, míg a német bajnok frissen igazolt szupersztárja, Alexandrina Barbosa 18-cal járult hozzá csapata eddigi BL-meneteléséhez.

A 2012/13-as kiírást hazai pályán kezdtük, majd az ideihez hasonlóan két idegenbeli találkozó következett. Csoportunk mindhárom mérkőzésén győztesként hagyhattuk el a pályát mindkét évben.

Magabiztosabb, taktikusabb, tudatosabb kézilabdánk mind a félidei, mind a mérkőzés végi eredményekben javuló tendenciát mutat a 2013/14-es kiírásban: míg tavaly a román Clujt leszámítva képtelenek voltunk gólgazdag félidőt produkálni, úgy idén csak a Baia Mare ellen lőttünk húsznál kevesebbet.
Az előző idényben egy alkalommal sikerült 30 gólnál többet dobni a három mérkőzés során, az idei szezon eddigi minden meccsén abszolváltuk e mennyiséget.

A tavalyi szezon során a csoportkör első három fordulójában a büntetőket csupán 50%-os hatékonysággal sikerült értékesítenünk (12-ből 6 találat), idén azonban egyetlen alkalommal remegett meg győri játékos keze hétméteresnél, amely 92%-os mutatót jelent (13-ból 12 értékesített hetes).

Az előző idényben 8 hétméterest ítéltek ellenünk a játékvezetők a csoportkör feléig, amely azt jelentette, hogy mérkőzésenként két gólt így kaptunk. A 2013/14-es kiírásban idáig 21 alkalommal mutattak a büntetővonalra a bírók, mindegyik mérkőzésen hétszer. A tavalyi statisztikához képest idén már átlagosan öt gól születik hetesből az ellenfelek részéről.

A kemény, agresszív védőfalunk tavaly a három mérkőzés során összesen 4 kétperces kiállítást szedett össze, ehhez képest ebben a szezonban valamelyest keményebbnek bizonyulhatunk a 14 percnyi emberhátrányunkkal. Fontos megjegyezni, hogy ebben oroszlánszerepet vállalt a Nagybányán kissé kőszívű játékvezetői páros, hiszen kiállításaink háromnegyedét, azaz tízpercnyit ott gyűjtöttünk be.

Csapatunk lőtte a legtöbb gólt (107) a három találkozó során az összes csoportot figyelembe véve, míg kapott gólok (68) tekintetében a negyedik helyen állunk a Larvik, Midtjylland, Buducnost hármas mögött.

 

Csoportunk állása három forduló elteltével:

H Csapat J GY D V Gólok GK Pont
1. Győri Audi ETO KC 3 3 0 0 107:68 +39 6
2. Thüringer HC 3 1 0 2 84:91 -7 2
3. Hypo Niederösterreich 3 1 0 2 74:88 -14 2
4. HCM Baia Mare 3 1 0 2 74:92 -18 2