A legutóbbi tétmérkőzésünkön idegenben győztünk 25:33-ra az ellen a Thüringer ellen, amelyet hétvégén hazai környezetben fogadunk a legrangosabb nemzetközi kupasorozat negyedik fordulójának rangadóján. Egy esetleges szombati győzelem nagy előrelépés lehet az ETO számára, hiszen akkor már matematikailag is biztosított lenne a csapat továbbjutása a Középdöntő küzdelmeibe.

Az előző hét a válogatott jegyében telt el, a 16 fős keretből 12 játékos ölthette magára hazája nemzeti mezét. Az itthon maradók Szepesi Ivett, Hornyák Ágnes, Raphaelle Tervel, valamint a sérüléséből lábadozó Hornyák Dóra voltak. Pihenésre természetesen nem volt lehetőségük, hiszen a veszprémi csapathoz csatlakozva készültek a hétvégi mérkőzésre.

Heidi Löke és Katrine Lunde a norvég nemzeti csapat tagjaként arattak könnyed, 30:18-as győzelmet Románia felett. Montenegrói mezben lépett pályára Katarina Bulatovic a portugálok ellen 24:29-re megnyert találkozón.

A szombathelyi Provident Kupán hét győri játékos volt érdekelt: Eduarda Amorim a brazil válogatott mezét, míg hazánk válogatottjáét Herr Orsolya, Bognár-Bódi Bernadett, Orbán Adrienn, Rédei-Soós Viktória, Görbicz Anita és Kovacsics Anikó öltötte magára. Magyarország a második helyet szerezte meg Brazília mögött, megelőzve Horvátországot és Norvégia „B” csapatát.

Sirián Szederke és Korsós Dorina a juniorok között jutottak lehetőséghez a héten.

Ambros Martin vezetőedző szerint jó úton halad a csapat a továbbjutáshoz, ám ehhez továbbra is fenn kell tartaniuk a koncentrációt, egy pillanatra sem szabad kiengedniük.
„Teljes mértékben elégedett vagyok, amit erre az időszakra terveztünk, azt tökéletesen sikerült megvalósítanunk, jó úton járunk. Fontos meccseket nyertünk meg, hiszen túl vagyunk két kemény idegenbeli mérkőzésen, amelyek mindig nehezebbek a hazaiaknál. Azonban mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a csoportmeccsek korántsem futottak még le, ugyanolyan intenzitással, koncentrációval kell edzenünk és játszanunk a hátralévő három meccsen is.

„A játékosok önbizalmát semmi sem ingathatja meg. Egy hosszú úton járunk, amelynek a vége jövő tavasszal lesz. A munkát szisztematikusan építettük fel, a csúcsformát akkorra kell elérnünk. Az, hogy néhány meccsen nem jönnek össze tökéletesen a dolgok, főleg így az elején, normális dolog, és semmilyen messzemenő következtetést nem szabad levonni belőle. A tennivalónk az, hogy le kell vonnunk a tanulságokat, és ki kell javítanunk a hibáinkat. Így dolgozunk nap mint nap, hétről hétre, ez vezethet egyedül eredményre.” – vélekedett a németek elleni mérkőzés utolsó tizenöt percéről, az ominózus 10-1-es rohamról.

„Együtt dolgoztunk a veszprémi csapattal, nagyon hatékony munka volt. Fontos, hogy ezen a héten megtartsuk a ritmust, a lendületet, ezért tartottam fizikai tréninget is. Bízom benne, hogy jövő héttől zökkenőmentesen mehet tovább a munka.” – tette hozzá a spanyol szakember.

A válogatottaktól visszatérve egyetlen játékos sem jelentett sérültet. Hornyák Dóra játékáról a mérkőzés napján születik döntés, addig természetesen ő is a csapat többi tagjával együtt edz.


Németországban tartottak hétközi fordulót a bajnokságban, ahol a szerdai játéknap rangadóján a Thüringer idegenben 24:28-ra legyőzte az addig százszázalékos HC Leipzig együttesét. Mindez azt jelentette, hogy a tabella élén helycsere történt a két csapat között, s immáron az eddig begyűjthető 18 pontból 17-et megszerző Thüringer vezeti a német pontvadászatot, eggyel megelőzve lipcsei riválisát. A találkozó legeredményesebb góllövői Alexandrina Barbosa (8), valamint Sonja Frey (7) voltak.
Némi szomorúságra adhat okot az erfurti székhelyű csapatnál, hogy német válogatott beállósukra, Anja Althausra az Oroszország elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett orrcsonttörése következtében 2-3 hetes kihagyás vár, így játékára a csoportkör további mérkőzésein minden bizonnyal nem számíthatnak. Rajta kívül a maródiak listáján Nadja Nadgornaja neve szerepel, aki kéztörése miatt továbbra sincs bevethető állapotban.

  

A Bajnokok Ligája góllövőlistáját 25 találattal jelenleg vezető Sonja Frey szerint lehetetlen a jelenlegi ETO-t megállítani, ám mindent megtesznek majd a papírforma felborítása érdekében.
„Sosem állhatsz neki úgy egy meccsnek, hogy semmi esélyetek sincs, hiszen hinnetek kell magatokban. Természetesen a Győr a mérkőzés esélyese, ám mi szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.” Hozzátette: „Ha túlságosan visszaállunk, akkor a nagyszerű átlövőik, mint Katarina Bulatovic vagy Eduarda Amorim nyomást gyakorolnak a védelmünkre. Amennyiben pedig kijjebb toljuk a védekezésünket, úgy a beállósuk, Heidi Löke nagy veszélyt jelenthet ránk nézve. Szinte lehetetlen feladat tehát megállítani a győrieket. Egy biztos, a végéig fogunk küzdeni.”
„Amennyiben a Győr minden mérkőzését megnyeri, úgy szükségünk lesz néhány meglepetés győzelemre. A Hypo elleni hatgólos vereségünk természetesen nehezített a helyzetünkön. A Bajnokok Ligája a legnagyszerűbb kiírás, amelyben játékos szerepelhet, így mindent meg fogok tenni a továbbjutásunk érdekében.” – vélekedett továbbjutási esélyeikről a fiatal klasszis.

Női Kézilabda Bajnokok Ligája
A-csoport, 4. forduló
Győri Audi ETO KC - Thüringer HC
Helyszín: Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Mérkőzés időpontja: 2013.11.02. 19:30
Közvetíti: Digi Sport 2
A mérkőzést a Nenad Nikolic – Dusan Stojkovic szerb páros vezeti.


A csoport másik mérkőzésén a Hypo Niederösterreich a HCM Baia Mare csapatát fogadja.