Továbbra is őrzi veretlenségét csapatunk a Bajnokok Ligája idei kiírásában, hiszen az eddig lejátszott négy mérkőzés mindegyikén győztesen vonulhattak le a lányok a pályáról. A bajnokságban kedden Vácott vendégszerepeltünk, ahol egy szoros első félidőt követően hétgólos, 32:25-ös sikert értünk el. A győzelemmel továbbra is a tabella élén foglalunk helyet. Nagyszerű hír mind a szakmai stáb, mind a szurkolók számára, hogy Hornyák Dóra teljesen felépült sérüléséből, így a Vác ellen, ha csak néhány perc erejéig, de ismét pályára léphetett. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a Hypo elleni BL-meccsen minden játékosára számíthat Ambros Martin.„Zsinórban három győzelem semmit sem jelent, hiszen ez a Bajnokok Ligája, ahol nem dőlhetsz hátra, és nem gondolkodhatsz azon, hogy mindent rendben elvégeztél. Nem játszottunk jól, mégis sikerült egy jól képzett csapatot legyőznünk, s legyen ez egy lecke mindenki számára: minden alkalommal a maximumot kell nyújtanod.” Ezek voltak Ambros Martin vezetőedzői szavai a Thüringer HC elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzés lefújását követően.

„Boldog és elégedett vagyok a csapatom teljesítményét illetően, hiszen pontosan ott tartunk, ahol jelen pillanatban kell lennünk. Ez egy hosszú út, amely remélhetőleg májusban ér véget számunkra. Teljesen normális, hogy ebben a szakaszban hibákat vétünk, ám így is a helyes ösvényen vagyunk.” – tette hozzá.A spanyol szakember tehát fontosnak tart minden egyes találkozót – csakúgy, mint a soron következő Hypo NÖ ellenit -, függetlenül attól, hogy a továbbjutás kérdése épp a németek legyőzésével vált biztossá.

A Hypo Niederösterreich a megszerezhető nyolc pontból négyet gyűjtött be eddig, ám közel sem érezhetik magukat biztos helyzetben, hiszen papíron rájuk vár a két legnehezebb mérkőzés a csoport hátralevő fordulóiban. Számukra tehát „élet-halál” harccal ér fel a vasárnapi találkozó, amelyen ahhoz, hogy kissé fellélegezhessenek, kizárólag a győzelem elfogadható eredmény. A három éve kétségbeesetten a Középdöntő küzdelmeibe igyekvő osztrákok mindent meg fognak tenni azért, hogy az utóbbi évek sikertelen szerepléseiért – már ami a BL-t illeti – kárpótolhassák szurkolóikat, így a BSFZ Südstadtba kilátogató szimpatizánsok minden bizonnyal egy foggal-körömmel küzdőcsapatot láthatnak majd a pályán. 

Női Kézilabda Bajnokok Ligája

A-csoport, 5. forduló
Hypo Niederösterreich - Győri Audi ETO KC
Helyszín: Maria Enzersdorf, BSFZ Südstadt
Mérkőzés időpontja: 2013.11.10. 20:05
Közvetíti: Digi Sport 1
A mérkőzést a Kjersti Arntsen – Guro Röen norvég páros vezeti.

A csoport másik mérkőzésén a HCM Baia Mare hazai környezetben lép pályára a Thüringer HC ellen.