A Győri Audi ETO KC csapata immáron fél szemmel a Középdöntő küzdelmeire koncentrálva várhatja a holnapi találkozót, amelyen a kitűzött cél továbbra sem lehet más, mint a győzelem, azaz a százszázalékos mérleg fenntartása. A BL ötödik fordulójában a rekordbajnok Hypo NÖ ellen léptünk pályára, ahol kulcsjátékosainkat nélkülözve sikerült egygólos, 27:28-as győzelmet kiharcolnunk. A Baia Mare elleni találkozón már ismét számíthat a védő- és támadójátékunk két alappillérére, Heidi Lökére és Eduarda Amorimra Ambros Martin vezetőedző.

A két csapat nagybányai találkozójára még október első felében került sor, ahol nagyon magabiztos, 33-21-es győzelmet arattunk, ami kellő motivációt adhat a lányoknak a visszavágóra is. Azon a találkozón a románok a 20. percig tartották magukat, amikor is Amorim és Löke vezetésével megléptünk, miközben Lunde a kapuban szinte lehúzta a „rolót”. Attól a pillanattól kezdve csupán a győzelem mértéke lehetett kérdéses: Löke 9, Görbicz és Amorim 6-6 találattal vette ki részét a sikerből.

A nagybányaiak azonban nem hagyták magukat, hiszen a Görbiczéktől elszenvedett vereség után – hazai pályán – előbb a Hypo NÖ, majd a Thüringer HC együttesét is egy-egy góllal legyőzték. Ennek köszönhetően jelenleg a csoport harmadik helyén állnak négy ponttal, mindössze gyengébb gólarányuk miatt előzi meg őket az osztrák csapat. A továbbjutásra tehát továbbra is megvan az esélyük, s az őket szép számmal elkísérő román szimpatizánsok is mindent megtesznek majd kedvenceik kellő mértékű biztatásához.
 

Női Kézilabda Bajnokok Ligája
A-csoport, 6. forduló
Győri Audi ETO KC – HCM Baia Mare
Helyszín: Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Mérkőzés időpontja: 2013. 11. 16. 18:30
Közvetíti: Digi Sport 1
Játékvezetők: Marek Baranowski, Bogdan Lemanowicz (lengyelek)

A csoport másik mérkőzésén a Thüringer HC fogadja a Hypo Niederösterreich együttesét vasárnap 15:00-s kezdéssel.