Még nem felemelő, de már sokkal jobb érzés a DKSE híveként a férfi kézilabda NB I. tabellájára tekinteni, mint egy héttel ezelőtt. A csapat végre elmozdult a rossz pozícióból, és tovább kapaszkodhat, amennyiben pénteken délután 17 órától legyőzi a sereghajtó Győrt.
A soros rivális neve elé illesztett jelző azt sugallja, hogy sétagalopp lesz a találkozó, de Dayka István vezetőedző óva int mindenkit a túlzott magabiztosságtól.

– Csak emlékeztetnék rá, hogy a Győr a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a Dunaferrel, mégpedig úgy, hogy szinte végig vezetett, és győzelmi esélyt szalasztott el a végén. Ez az eredmény mindenképpen tiszteletet parancsoló, és egyben igazolta azt, amit jómagam is állítok: a Győr jó csapat, de legalábbis sokkal jobb annál, minthogy egy kézlegyintéssel elintézhetnénk a tabellán elfoglalt helyezése alapján – dicsérte az ellenfelet a tréner.

Dayka szerint ez a bajnokság egyértelmûen a kiegyensúlyozottságról szól, így minden meccs újabb és újabb nehéz feladatot tartogat a csapatok számára.

– A bajnoki címre pályázókat leszámítva, tehát a középmezőnytől lefelé mindenki megverhet mindenkit. Így ikszelhetett a Győr a Dunaferrel, így verhette el a Gyöngyös a Tatabányát, és még hosszasan sorolhatnám. Egyetlen könnyû meccs sem vár ránk, mert egyszerûen nincs gyenge csapat. Tudom, az tenne jót a szurkolók lelkének, ha olykor sziporkázó, gólzáporos győzelmeket aratnánk, de ez ebben a bajnokságban aligha, vagy csak nagyon ritkán sikerülhet. A csapatok felvállalják a bátor játékot, nyitottan védekeznek, és egyértelmûen győzelemre törnek, akár otthon, akár idegenben. Így aztán a meccsek többségén sokkal nagyobb az iram és a küzdelem, mint korábban – fejtette ki a Dayka István.

A pénteki harcban egy meghatározó ember nem állhat csatasorba a DKSE-ből: Tóvizi Krisztián vádlija olyannyira bevizesedett, hogy izomszakadásra vagy súlyos zúzódásra gyanakszanak az orvosok. Kizárt, hogy pályára lép, de Dayka István szerint nélküle is hozni kell a kötelezőt.

– A Győr ugyanúgy védekezik, mint a Gyöngyös, azaz nyitottan. Ez nekünk sajnos nem nagyon fekszik, mert a lábmunka terén akadnak hiányosságaink. Lövőink kiválóan tüzelnek, de egy ez egy ellen nehezen boldogulnak, pedig a nyitott védekezést másképp nehéz feltörni. Egyébként védekezésben is érezzük a megfelelő lábmunka hiányát, azért könyvelhetjük el a legtöbb emberhátrányos percet a mezőnyben: ha becsapnak minket, akkor odaütünk, és jön is a kiállítás. Természetesen azért dolgozunk kőkeményen az edzéseken, hogy ezeket a hiányosságokat kiküszöböljük, és a Győr ellen szeretném látni a munkánk értelmét. Például azt, hogy ne szenvedjünk mindig a felállt fallal, hanem gyors indításból is érjünk el minél több gólt. Gólzáport nem ígérhetek a közönségnek, de azt igen, hogy győzünk!