Felemásra sikeredett a Győri Audi ETO KC rajtja a Középdöntő küzdelmeiben: egy pontot sikerült elhullajtani, viszont egyet sikerült megszerezni. A mérkőzés képét figyelembe véve bravúros volt a megszerzett egy pont, hiszen a félidőben még 9:13-ra vezetett montenegrói ellenfelünk.

Ambros Martín pozitívan nyilatkozott a szombati mérkőzésről: „Én úgy értelmezem, hogy ezen a meccsen szereztünk 1 pontot. Elégedett vagyok a csapattal, mert bár messze a saját szintünk alatt játszottunk és nem hoztuk magunkból ami bennünk van, mégis otthon tartottunk egy pontot. Természetesen keményen dolgozunk a hibák kijavításán, főleg a technikai hibákat tudtuk volna elkerülni. Ez adódhatott az idegességből is, hiszen az első idei BL-meccset játszottuk, az új otthonunkban, de nem aggódom a folytatás tekintetében. A tavalyi évünk fantasztikusan sikeredett, de idén ez már semmit nem számít. A verseny minden évben újrakezdődik, változnak az ellenfelek, minden meccs más és más, és nekünk mindig csak a következőre szabad koncentrálnunk.”

A Larvik számára sem úgy indult a Középdöntő, ahogyan arra számítottak: az anyagi gondokkal küszködő Krim Mercator már az első fordulóban megálljt parancsolt a D csoport 2. helyén továbbjutó norvégoknak. A szlovénoktól elszenvedett hatgólos, 24-18-as vereséget követően a céljuk az, hogy az ETO ellen javítsanak, s ezzel együtt életben tartsák továbbjutási reményeiket.

Görbicz Anita is a következő ellenfélre figyel már: „A Larvikra mindig mindenhol nagyon oda kell figyelni. Igaz hogy kikapott a Ljubljanától a múlt hét végén, de ők az a csapat, akik az utolsó pillanatig harcolnak. A játékstílusuk évek óta hasonló, tudjuk, mire kell odafigyelnünk pénteken, és igyekszünk majd megakadályozni, hogy a saját játékukat játsszák, ahogy azt a Ljubljana is tette.”

A Bajnokok Ligája góllövőlistájának 50 legeredményesebb játékosa között négy larviki szerepel: Nora Mörk 41 találattal jelenleg a csapat leggólerősebbje, őt Linn-Kristin Riegelhuth 29, Linn Jorum Sulland 26, míg Isabel Blanco 20 góllal követ.
Ole Gustav Gjekstad minden bizonnyal kénytelen lesz nélkülözni Thea Mörköt és Isabel Blancot, akik kisebb sérüléssel bajlódnak.
Az ETO ma, csütörtökön kel útra Larvikba, és egy helyi edzést követően holnap este lép pályára. Az összecsapás helyszínén nagy számú magyar szurkolótábor is biztatja majd a lányokat.

A két csapat egymás elleni eredménye az utóbbi négy évben:

2009/10
Larvik HK – Győri Audi ETO KC 29-27
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 28-23

2010/11
Larvik HK – Győri Audi ETO KC 16-25
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 18-24

2011/12
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 31-22
Larvik HK – Győri Audi ETO KC 32-25

2012/13
Larvik HK – Győri Audi ETO KC 18-24
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 30-24
Larvik HK – Győri Audi ETO KC 21-24
Győri Audi ETO KC – Larvik HK 23-22

Női Kézilabda Bajnokok Ligája
Középdöntő, 2. mérkőzés
Larvik - Győri Audi ETO KC
Helyszín: Larvik, Larvik Arena
Mérkőzés időpontja: 2014.02.07. 20:00
Közvetíti: Digi Sport 1
A mérkőzést az Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski szerb páros vezeti.

A csoport másik találkozóján a Krim Mercator a Buducnosthoz látogat.