A BL-középdöntő második körében a hazai norvégok az első fordulóban, Ljubljanában elszenvedett vereséget szerették volna feledtetni, míg a BL-címvédő a Podgorica elleni otthoni döntetlen után két pontért érkezett. A vendégek terve vált valóra, a Győri Audi ETO KC hatgólos különbséggel, 29-23-ra győzte le a Larvik együttesét.
Győri szempontból nem indult jól a mérkőzés, hiszen három góllal ellépett a Larvik, igaz a hetedik percben már vendégvezetésnek örülhetett a szép számban megjelent és igencsak lelkes zöld-fehér szurkolótábor. Amorim kezdte a győri gólgyártást, majd Görbicz hetesből volt eredményes, aztán jött Orbán találata, majd megint Amorim következett. A négy győri gól után jött egy norvég, majd kétszer megint a fekete mezesek voltak eredményesek, név szerint Löke és Bulatovic íratkozott fel a góllövő listára. A 10. percben 4-6-nál időt is kért a norvég vezetőedző, ami után egyre zárkózott fel a Larvik, majd egyenlített is, miután Görbicz hetest rontott. Nem csupán erre gondolva érdemes kitérni arra, hogy ezúttal is meglepően sok hibával játszott az ETO. Görbicz aztán akciógóllal javított, ezzel az első játékrész derekán egálra alakította a meccset (7-7). Hétről nyolcra előbb a Larvik jutott, majd Kovacsics révén a Győr is megtette ugyanezt – méghozzá Amorim kiállítása miatt, emberhátrányban. Aztán Löke egyenlített, majd Bognár-Bódi a vezetést is megszerezte, a norvégok gyorsan egyenlítettek, ahogy tették ezt Amorim gólja után is a 21. percben (11-11). Kovacsics találatát Bulatovic fantasztikus átlövés gólja követte, majd Lunde bravúrja, ám kétszer is hiába támadott a Győr, hogy három legyen a közte, egyre csökkent a differencia. Kovacsics kiállítása után emberhátrányból Löke szerzett gólt, majd egy újabb nagy Lunde-védés után megint esélyt kapott a magyar csapat, hogy háromra növelje előnyét. Ambros Martín ki is kérte idejét, s bár elsőre nem jött össze az újabb győri gól, másodszorra azonban igen, Görbicz hetesével szemben tehetetlen volt a norvég hálóőr. Löke aztán már négyre növelte az előnyt, s mivel Lunde elkapta a fonalat, Orbán találataival az utolsó percre hatra nőtt a győri vezetés (12-18). Az első félidő utolsó gólját a Larvik szerezte, így ötgólos ETO-vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Az első játékrész második felében már az „igazi” Győrt láthattuk. Reméltük, ez a folytatásban is így marad.
Erre fel ugyanúgy kezdődött a második félidő, mint az első: három gyors norvég góllal. Mielőtt azonban megijedtünk volna, a folytatás is ugyanúgy alakult, következett négy győri gól. Sorrendben Orbán, Amorim, Löke, majd hetesből Görbicz volt eredményes. De az Audi ETO nem állt meg ennyinél. Emberelőnyből Amorim a 38. percben a meccsen először hétre növelte a BL-címvédő előnyét (16-23). S ha egy üzlet beindul: Görbicz gólja után a norvég edző időt kért, a Larvik gólt is szerzett, majd jött megint Görbicz, és az újabb értékesített büntetője. Két gyors hazai találat jelezte, hogy a norvégok nem adják fel. Bulatovic gólja, Lunde-védései, majd Görbicz immáron hetedik találata pedig azt, hogy a győriek nem szeretnének izgalmas végjátékot (19-27). A huszadik norvég találatot hatperces gólcsend, majd két újabb hazai gól követte. Ambros Martín időkérése után is a Larvik szerzett gólt (23-27), majd Lunde védett egy büntetőt. Bosszantó volt, hogy tizenkét játékperc telt el győri gól nélkül. A jeget Bulatovic törte meg, majd a győri szurkolók Lundét éltették, aki ezúttal nagyon jól védett. A mérkőzés utolsó momentumaként a találkozó legjobbja, a nyolcgólos Görbicz állította be a 29-23-as végeredményt.
A győri gólszerzők: Görbicz 8, Amorim és Löke 5-5, Orbán és Bulatovic 4-4, Kovacsics 2, Bognár-Bódi.